Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ
Να ανακληθεί η απόφαση

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιβάλλει στο δήμο η κυβέρνηση

Να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να εξοφλούνται τα εντάλματα που εκδίδει ο Δήμος Ζεφυρίου, με την προϋπόθεση ότι δε θα αυξηθεί το χρέος του, ζητά με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ.Παράλληλα, καλεί τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών να πάρουν μέτρα για την ουσιαστική οικονομική ενίσχυση του δήμου.

Οπως τονίζει στην Επίκαιρη Ερώτηση ο κομμουνιστής βουλευτής, το ΤΠΔ με πρόσφατη απόφασή του έδωσε εντολή στο Δημόσιο Ταμείο Αγίων Αναργύρων να σταματήσει τις πληρωμές ενταλμάτων του δήμου προς τους οφειλέτες του. Την ίδια ώρα που, ο δήμος Ζεφυρίου έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χρέη για τα οποία δεν ευθύνεται η σημερινή δημοτική αρχή. Παράλληλα, επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ, όπως όλοι οι δήμοι στη χώρα μας, το Ζεφύρι δεν ενισχύεται ουσιαστικά με τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό - αυθαίρετα παρακρατούνται τεράστια ποσά που φτάνουν στο 1 τρισ. από το 1990 - και ο συγκεκριμένος δήμος δεν καταφεύγει στην επιπρόσθετη φορολόγηση των κατοίκων του.

Το ΤΠΔ - καταλήγει ο Ορέστης Κολοζώφ - επιμένει στη θέση ότι για να λύσει το οικονομικό πρόβλημα ο δήμος, πρέπει να πάρει δάνειο (δηλαδή να δανειστεί τα δικά του χρήματα που του έχουν παρακρατηθεί αυθαίρετα) από το Ταμείο με 12% επιτόκιο και έτσι θα άρει την παραπάνω εντολή του, γεγονός που αν υλοποιηθεί απειλεί το δήμο Ζεφυρίου με οικονομικό στραγγαλισμό, αν συνυπολογιστεί ότι έχει υποστεί πάρα πολλές καταστροφές και από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Συνάντηση στο ΤΠΔ

Την ώρα που τα ταμεία του Δήμου Ζεφυρίου έχουν φτάσει στο μηδέν, η κυβέρνηση μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων τού "γυρίζει την πλάτη". Στη χτεσινή συνάντηση της ηγεσίας του ΤΠΔ με τον δήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Λάππα, ο πρόεδρός του, αποποιήθηκε τις ευθύνες του και θεώρησε υπεύθυνο για την κατάσταση ασφυξίας του Δήμου Ζεφυρίου τη δημοτική αρχή.

Ο πρόεδρος του ΤΠΔ Δημήτρης Αλεξόπουλος τηρώντας "σιγήν ιχθύος" δεν κατέθεσε καμία πρόταση επίλυσης του οικονομικού προβλήματος του Ζεφυρίου και δήλωσε μόνο ότι θα απαντήσει επί των προτάσεων του δημάρχου της περιοχής την Παρασκευή. Οπως ήταν αναμενόμενο προσπέρασε το γεγονός ότι την οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δήμο "δημιούργησε" η προηγούμενη δημοτική αρχή που πρόσκεινταν στο ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ