Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΛΙΟΝ
Μετατρέπουν χώρο πράσινου σε αυθαίρετη χωματερή!

Χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς περιβαλλοντική μελέτη, κόντρα και στο πρόγραμμα του ΕΣΔΚΝΑ, ο "εκσυγχρονιστής" δήμαρχος αποφάσισε και διέταξε να μετατραπεί ένας χώρος πράσινου σε χωματερή, την οποία βαπτίζει "Σταθμό Μεταφόρτωσης". Εφτιαξε μάλιστα και αγωγούς για να διοχετεύονται τα υγρά λύματα σε ένα ρέμα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες

Μια αυθαίρετη χωματερή την οποία ονομάζει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σε χώρο που είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου, κατασκευάζει ο Δήμος Ιλίου. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, χωρίς να έχει προηγηθεί καν η εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ ο συγκεκριμένος σταθμός δεν προβλέπεται επίσης από το πρόγραμμα του "Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής" (ΕΣΔΚΝΑ) που έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων και έχει υποδείξει συγκεκριμένους χώρους που πρέπει να γίνουν οργανωμένοι σταθμοί μεταφόρτωσης.

Οι εργασίες για την κατασκευή της χωματερής γίνονται σε χώρο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Φλέβας - Κάστρου Υμηττού - Αξιού,στην περιοχή της Εθνικής Εστίας στο Ιλιον, που είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου με Προεδρικό Διάταγμα. Επισημαίνεται ότι περίπου 30 σπίτια "συνορεύουν" με το χώρο όπου θα πετάγονται τα σκουπίδια, ενώ σε ακτίνα 100 - 300 μέτρων βρίσκονται οκτώ σχολεία (! ) ενώ ακριβώς δίπλα στον παλιό Πύργο Βασιλίσσης βρίσκεται και το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης!

Δε θα το επιτρέψουμε

Οι κάτοικοι της περιοχής απάντησαν στην αυθαιρεσία του δήμου χτες με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο που θα γίνει η εγκατάσταση. "Θέλουμε να δώσουμε την υπόσχεση στα παιδιά μας ότι θα αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε τον τελευταίο χώρο πρασίνου της περιοχής. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να φτιάξει ένα τέτοιο σταθμό μέσα στα σπίτια μας", τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της περιοχής Π. Ρουσόπουλος και συνέχισε: "Διαμαρτυρόμαστε για την παραπλανητική συμπεριφορά των υπευθύνων της Δημοτικής Αρχής, που μέχρι σήμερα προσπαθούσαν να κρύψουν την πραγματική λειτουργία και μας μιλούσαν για φυτώρια, παιδική χαρά και πισίνα προκειμένου να δικαιολογήσουν τις υπόγειες εκσκαφές".

"Την ώρα που η περιοχή έχει σοβαρά προβλήματα με τις κεραίες της Ραδιοφωνίας και με το ρέμα Φλέβας, που είναι μια διαρκής πηγή μόλυνσης, ο δήμαρχος έρχεται να κατασκευάσει ένα ΣΜΑ", επισημαίνει ο Γ. Καρπούζος, κάτοικος της περιοχής εδώ και 30 χρόνια.

Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, εδώ και δύο μήνες, με απόφαση του "εκσυγχρονιστή" δημάρχου Ιλίου Β. Κουκουβίνου - εφαρμόζοντας την πολιτική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" - ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού. Και μάλιστα χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Παρά τις πιέσεις των δημοτών και των δημοτικών συμβούλων της "Δημοκρατικής Ενότητας Ιλίου", ο δήμαρχος συνέχισε το έργο του, κατασκευάζοντας ακόμα και τους αγωγούς, μέσω των οποίων τα υγρά κατάλοιπα των απορριμμάτων θα ρίχνονται στο ρέμα Φλέβα, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα...

"Η κατασκευή του ΣΜΑ στον χώρο της Εστίας είναι μια αυθαίρετη ενέργεια του δημάρχου, αρχικά γιατί είναι χώρος χαρακτηρισμένος σε πράσινο. Η "Δημοκρατική Ενότητα Ιλίου" συμπαραστέκεται ενεργά στον αγώνα των κατοίκων, με καταγγελία στην Πολεοδομία, γιατί είναι μια αυθαίρετη κατασκευή και δε δικαιολογείται σ' αυτόν τον χώρο", δήλωσε ο Νίκος Τριανταφύλλου, δημοτικός σύμβουλος της "Δημοκρατικής Ενότητας Ιλίου".

Ε. Γ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκλεισμός της χωματερής στο Πέραμα (2021-04-24 00:00:00.0)
Σήμερα ο αποκλεισμός στη χωματερή στο Παλαιό Νεκροταφείο (2021-04-23 00:00:00.0)
Εγκριση του ΣτΕ για σταθμό μεταφόρτωσης στον Ελαιώνα (2017-09-21 00:00:00.0)
«Οχι» στην κατασκευή του ΣΜΑ στην Ευκαρπία (2010-10-28 00:00:00.0)
Ανάγκη η αγωνιστική επαγρύπνηση του κόσμου (2003-05-23 00:00:00.0)
Αναδίπλωση για το Σταθμό Μεταφόρτωσης (1998-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ