Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ
Αναδίπλωση για το Σταθμό Μεταφόρτωσης

Μπροστά στις καθολικές αντιδράσεις των κατοίκων, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι πάνω στη ράμπα για τα απορριμματοφόρα θα κατασκευαστεί ...θερμοκήπιο

Την προσωρινή τροποποίηση των σχεδίων για τη δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή της Ραδιοφωνίας στο Ιλιον, επιχειρεί τώρα ο δήμαρχος Β. Κουκουβίνος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να "θολώσουν τα νερά", σχετικά με τις πραγματικές τους προθέσεις και να αμβλύνουν τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, πέντε μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές...

Ετσι, στην προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η μεταφορά του δημοτικού θερμοκηπίου - που τώρα βρίσκεται στην περιοχή της Εθνικής Εστίας - στο χώρο που επρόκειτο να γίνει ο ΣΜΑ στη Ραδιοφωνία. Ωστόσο, η ράμπα για τα απορριμματοφόρα, που ήδη έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες του σταθμού μεταφόρτωσης, θα παραμείνει εκεί, σύμφωνα με την ίδια απόφαση. Μ' άλλα λόγια, η υποδομή για να κατασκευαστεί εκεί Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ανά πάσα στιγμή θα είναι έτοιμη!

Οι κάτοικοι της περιοχής της Ραδιοφωνίας, για ακόμα μία φορά, έδειξαν πως δε θα μείνουν με τα "χέρια σταυρωμένα". Με δυναμική κινητοποίηση, με πανό, πλακάτ και με συνθήματα, όπως: "Οχι άλλη υποβάθμιση στη Ραδιοφωνία" και "Οχι σκουπίδια στις αυλές μας", οι δημότες της Ραδιοφωνίας έδωσαν το "παρών" στο δημοτικό συμβούλιο, υπενθυμίζοντας στον "εκσυγχρονιστή" δήμαρχο ότι: "Εχουν και εκείνοι λόγο, για το τι γίνεται μέσα στο σπίτι τους".

Και παρά την απόφαση - παγίδα, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους και να αντισταθούν στην κατασκευή του ΣΜΑ στην περιοχή τους. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων της Ραδιοφωνίας, Π. Ρουσσόπουλος, δήλωσε στο "Ρ": "Η απόφαση αυτή αποτελεί εμπαιγμό, καθώς παραμένει ως έχει η ράμπα και με την πρώτη ευκαιρία θα μπορεί να λειτουργήσει σαν ΣΜΑ. Η πρόταση των κατοίκων ήταν σαφέστατη, ζητούσαν να κλειστεί η ράμπα. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να μην υποβαθμιστεί η περιοχή μας. Θα προχωρήσουμε με την προσφυγή που έχουμε κάνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με κάθε νομικό και ένδικο μέσο, που έχουμε".

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη "Δημοκρατική Ενότητα Ιλίου" και δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Τριανταφύλλου, τόνισε: "Μπροστά στη συνολική αντίθεση των κατοίκων, ο δήμαρχος αναγκάστηκε να τροποποιήσει τις αρχικές του επιλογές - τη δημιουργία ΣΜΑ - περιμένοντας καλύτερες συνθήκες και όρους, ώστε με την πρώτη ευκαιρία να επανέλθει αργότερα και να τις επιβάλει". Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Ν. Τριανταφύλλου επισήμανε πως "ο χώρος γύρω από τη ράμπα έχει δεντροφυτευτεί με κυπαρίσσια, ύψους δύο έως τριών μέτρων, προκειμένου να "διευκολυνθεί" η έκδοση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ