Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πετυχημένη η πρώτη προφεστιβαλική εκδήλωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη προφεστιβαλική εκδήλωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που έγινε στην είσοδο του Πολυτεχνείου, το βράδυ της Πέμπτης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που είχε θέμα "Το φοιτητικό κίνημα μαζί με το λαό για Μέτωπο Παιδείας" ήταν ο Βασίλης Τασούλας Γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ. Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή σλάιντς, με ταυτόχρονη εξιστόρηση των σημαντικότερων στιγμών του φοιτητικού κινήματος, από τα χρόνια της ΟΚΝΕ ως το τέλος της δεκαετίας του '80. Το πρόγραμμα έκλεισε με μουσική και τραγούδια από δύο ερασιτεχνικά συγκροτήματα που δρουν στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Βασίλης Τασούλας αναφέρθηκε, τόσο στη σημερινή κατάσταση στην εκπαίδευση, στην πρόταση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, όσο και στην ιστορία του φοιτητικού κινήματος και στην προοπτική του παλλαϊκού Μετώπου Παιδείας. Χαρακτηριστικά σημείωσε πως "απέναντι στην αντιλαϊκή συντηρητική επίθεση η ΚΝΕ προτείνει την αντεπίθεση του λαού με μπροστάρη την εργατική τάξη, με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που καταπιέζονται, με τους φοιτητές και όλη τη νεολαία. Τη συγκρότηση λαϊκού Μετώπου που θα συγκρούεται με τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια". Επίσης, σημείωσε το σημαντικό ρόλο που θα παίξει ο αγωνιστικός προσανατολισμός του φοιτητικού κινήματος στην κατεύθυνση ανατροπής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και ξεκαθάρισε πως η ΚΝΕ θα βρεθεί αντιμέτωπη, με οποιαδήποτε προσπάθεια περιχαράκωσης του φοιτητικού κινήματος. "Δε θέλουμε - είπε - ένα φοιτητικό κίνημα κλεισμένο στους τέσσερις τοίχους των σχολών. Μια τέτοια προοπτική αποδυναμώνει τον αγώνα και τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Η ελπίδα βρίσκεται στη συμπόρευση με το λαϊκό κίνημα, στη δημιουργία του παλλαϊκού Μετώπου Παιδείας, γιατί η παιδεία και η μόρφωση είναι υπόθεση όλου του λαού. Μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιμεταρρύθμιση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ