Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάθε Παρασκευή στη Χίο "EVERTETA"

Οι Χιώτες, όπως όλοι οι νησιώτες άλλωστε, τιμούν τη φιλοξενία. Οχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Νηστικός δε φεύγει από το σπίτι κανένας μουσαφίρης. Πόσο μάλλον, αν έχει έρθει από πολύ μακριά. Και δεν είναι ένας, μα χίλιοι διακόσιοι οι Αλβανοί που ξεμπάρκαραν εδώ και δουλεύουν στα χωράφια και τις οικοδομές. Οι ντόπιοι τους αγαπούν και τους φέρονται ανθρώπινα. Για την τοπική εφημερίδα "Αλήθεια", δεν είναι, όμως, αυτό αρκετό. Ετσι, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπέρα: Να τους μιλήσει στη μητρική τους γλώσσα.

"Από σήμερα και κάθε Παρασκευή - αναφέρει η "Αλήθεια" στο σημερινό φύλλο της - η εφημερίδα μας θα δημοσιεύει τοπικές και άλλες ειδήσεις στην αλβανική γλώσσα, για την ενημέρωση των 1.200 περίπου Αλβανών εργαζομένων στο νησί μας. Ταυτόχρονα, καθιερώνει δελτία ειδήσεων στην αλβανική γλώσσα, που θα μεταδίδονται μετά τα κεντρικά τοπικά δελτία ειδήσεων του Σαββατοκύριακου στο "Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ" και την "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΤV".

H χιώτικη "Αλήθεια", λοιπόν, όπως σημειώνει και η ίδια, ανακοινώνοντας την απόφασή της κάτω από τον τίτλο "Κάθε Παρασκευή EVERTETA" (δηλαδή ΑΛΗΘΕΙΑ στα αλβανικά), "πρωτοπορεί πανελλαδικά σε ένα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για το χτύπημα στην πράξη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ανοίγοντας τους κρουνούς της ενημέρωσης στους αλλοδαπούς εργαζομένους". Μακάρι να βρει πολλούς μιμητές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ