Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενδιαφέρουν τα νούμερα και όχι η υγεία!

Καταπληκτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στο σπουδαιότερο αγαθό του ανθρώπου

Ακαρπες απέβησαν οι δύο τελευταίες συναντήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα και τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη. Αυτό διαπιστώνει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς - όπως αναφέρει - υπήρξε απόρριψη των θεσμικών και οικονομικών της διεκδικήσεων.

Σημειώνεται ότι στην προχτεσινή συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον υφυπουργό Οικονομικών, ο Ν. Χριστοδουλάκης ήταν σαφής: Η κυβέρνηση επιδιώκει με κάθε θυσία τη μείωση του πληθωρισμού. Παράλληλα, τόνισε στους εκπροσώπους των εργαζομένων, ότι δεν τον απασχολεί το θέμα των εργασιακών σχέσεων, παρά μόνο οι δαπάνες.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε στην ΠΟΕΔΗΝ ότι ο χώρος της υγείας είναι προνομιακός, από πλευράς μισθών και προσλήψεων και τα Νοσοκομεία είναι επίσης προνομιακός χώρος για να εξοικονομηθούν χρήματα. Στο αίτημα της Ομοσπονδίας για 4.000 προσλήψεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ο Ν. Χριστοδουλάκης είπε χαρακτηριστικά: "Επειδή λείπει ένας οδηγός δε θα ανοίξουμε φάμπρικα προσλήψεων. Εξάλλου υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στα Νοσοκομεία και για το λόγο αυτό θα γίνουν οι συγχωνεύσεις".

Αναφερόμενος σε άλλο αίτημα της Ομοσπονδίας, που στάθηκε η αφορμή έναρξης κινητοποιήσεων σε πολλά Νοσοκομεία και αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων από υπερωριακή απασχόληση, αργίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμα, απάντησε ότι: για την καταβολή των δεδουλευμένων από υπερωριακή απασχόληση δεν έχουν σταλεί έγγραφα, από το υπουργείο Υγείας, για να υπογραφούν. Αντίθετα, εγκρίθηκε (σ.σ. υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση) η καταβολή των δεδουλευμένων από νυχτερινά, αργίες και εξαιρέσιμα.

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδρίασε χτες και εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο δίμηνο. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ θα συνεδριάσει μετά το Πάσχα.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα σωματεία των δημοσίων νοσοκομείων να πάρουν μέρος μαζικά στα κατά τόπους συλλαλητήρια και πορείες που διοργανώνονται σήμερα στα πλαίσια της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάτω τα χέρια από την Υγεία και την Ασφάλιση (2002-03-14 00:00:00.0)
"Διορθωτικές" υποσχέσεις του υπουργού (1998-05-27 00:00:00.0)
Αγώνας και όχι υποταγή (1998-04-10 00:00:00.0)
Yπερεργασία χωρίς πληρωμή! (1998-03-19 00:00:00.0)
Μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά (1998-02-25 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις (1997-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ