Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ"ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Παλεύουμε, όπως πάντα, μαζί με τον κόσμο

- Πού στοχεύει η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία" με τις συγκεντρώσεις ενημέρωσης των κατοίκων, που ξεκινά σήμερα στην Καισαριανή;

- Το λαό της Καισαριανής, όπως και όλο τον ελληνικό λαό, βασανίζουν τεράστια προβλήματα που απορρέουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και αυτήν την πολιτική προσπαθούν να υλοποιήσουν πολλές δημοτικές αρχές, μεταξύ των οποίων και της Καισαριανής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Μπαρτζώκα. Ετσι, η δημοτική αρχή της πόλης μας για να εφαρμόσει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική απομονώνει, παραπληροφορεί και αφήνει εκτός δράσης τους δημότες. Αυτό το κλίμα εμείς θέλουμε να το ανατρέψουμε. Ετσι, ξεκινάμε μια σειρά συγκεντρώσεων, με πρώτο θέμα το κυκλοφοριακό και το συγκοινωνιακό, με σκοπό την αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών και την αποκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής.

- Πείτε μας, συγκεκριμένα, τι μέτρα προτείνει η Κίνηση για την επίλυση του κυκλοφοριακού και συγκοινωνιακού προβλήματος της περιοχής;

- Εχουμε επεξεργαστεί για πολλά χρόνια το πρόβλημα της συγκοινωνίας και το κυκλοφοριακό και για τα προβλήματα αυτά ευθύνες έχει η λογική της φιλελεύθερης οικονομίας που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι υποτελείς σ' αυτές δημοτικές αρχές. Ενα μέρος της πρότασής μας, που αφορά στη μεταφορά του τέρματος της γραμμής 203, μετά από δικές μας ενέργειες και κινητοποιήσεις μαζί με το λαό της πόλης, υλοποιήθηκε. Μένουν, όμως, ακόμα πάρα πολλά. Ενα από τα πιο σημαντικά προβλήματα είναι η λεωφόρος της Πανεπιστημιούπολης να αποτελέσει το συνδετήριο δρόμο Κατεχάκη - Υμηττού. Με την υποχωρητικότητα όμως του σημερινού δημάρχου και τις μυστικές μελέτες της κυβέρνησης, επιδιώκεται το κλείσιμό της, σκοπεύοντας στη μετατροπή της οδού Εθνικής Αντιστάσεως σε λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας, με τραγικές συνέπειες για τους δημότες και την πόλη. Μαζί με το λαό της Καισαριανής, όμως, θα παλέψουμε για μια σειρά προβλήματα.

- Η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία" έχει αναπτύξει στενούς δεσμούς με το λαό. Πόσο βοηθά μια τέτοια σχέση;

- Συγκρουστήκαμε με την κεντρική εξουσία, όταν χρειάστηκε να διεκδικήσουμε και να λύσουμε προβλήματα προς όφελος των δημοτών. Στην πάνω από 30 χρόνια χρηστή διοίκηση του δήμου από την παράταξή μας, που ηγούνταν ο καταξιωμένος αγωνιστής Παναγιώτης Μακρής, αποδείξαμε τις ειλικρινείς προθέσεις μας και την εμπιστοσύνη που έχουμε στον κόσμο της δουλιάς. Διαχειριστήκαμε τα δημοτικά προβλήματα προς όφελος των δημοτών. Κι αυτό μας βοήθησε σημαντικά, γιατί στους αγώνες μας είχαμε πάντα συμπαραστάτες τους δημότες. Το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που κάνει η σημερινή δημοτική αρχή, που τους αγνοεί, τους υποτιμά και τους αφήνει στο περιθώριο.

- Πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση των δημοτών, αν η "Ενωτική Αγωνιστική Πορεία" είναι η επόμενη δημοτική αρχή της Καισαριανής;

- Γνωρίζουμε ότι η διακυβέρνηση ενός δήμου είναι ένας συνεχής αγώνας ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα και σ' αυτούς που τα υπηρετούν. Η δύναμη, όμως, δε βρίσκεται στους κύκλους των οικονομικά ισχυρών, αλλά στην πλειοψηφία του λαού. Με αυτούς θα χτίσουμε το μέτωπο της πάλης και της αντίστασης για να ανατρέψουμε την κοινωνία της ρεμούλας και της κερδοσκοπίας και να χτίσουμε μια κοινωνία, όπου όλα θα λειτουργούν με γνώμονα τον άνθρωπο και όχι το κέρδος. Σ' αυτήν τη διαδικασία, οι δημότες μπορούν και πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Μπροστά μας βρίσκονται προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, όπως η κερδοσκοπία και η εκμετάλλευση δασικών εκτάσεων ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004, η βάρβαρη τσιμεντοποίηση λαϊκών συνοικιών κ.ά. Θα ενημερώσουμε τους δημότες μας, έτσι που να διαμορφώσουμε ενεργούς δημότες με άποψη, που θα εμπιστεύονται τη δημοτική αρχή και θα έχουν την αυτοπεποίθηση ότι η δύναμή τους είναι το ισχυρό όπλο.

Ρ. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ