Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Πανηγυρίζουν οι εργολάβοι...

Μικροέργα βιτρίνας, με κόστος όμως αρκετών εκατομμυρίων, αποφάσισε να υλοποιήσει η δημοτική αρχή της Ηλιούπολης, χωρίς καν να τηρήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται και χωρίς να ενημερώσει το λαό. Την ίδια στιγμή έργα άμεσης προτεραιότητας για τους δημότες και το περιβάλλον μένουν στο περιθώριο. Η όλη υπόθεση αποκτά χαρακτηριστικά σκανδάλου και καθώς η διοίκηση του δήμου αξιοποιεί την πλειοψηφία που διαθέτει για να κάνει ό,τι θέλει, οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Δημοκρατικής Ενότητας Ηλιούπολης" αναγκάστηκαν να προσφύγουν τελικά στην επιτροπή του άρθρου 18, καταγγέλλοντας τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοκρατικής Ενότητας,στη σχετική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η διοίκηση του δήμου και η δική της πλειοψηφία, προγραμμάτισε και αποφάσισε μικροέργα εκατοντάδων εκατομμυρίων, χωρίς να υπάρχουν ούτε οι απαραίτητες μελέτες και χωρίς καν να θελήσει να δικαιολογήσει τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα μιας τέτοιας κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.

Η δημοτική αρχή, επισημαίνουν στην ανακοίνωση, καταργεί την Τεχνική Υπηρεσία, που αδυνατεί να παρακολουθήσει αυτή τη σπουδή διασποράς δραστηριότητας και καταφεύγει, χωρίς να ακολουθεί ούτε τις νόμιμες διαδικασίες, στην ανάθεση 15 μελετών σε ιδιωτικό γραφείο.

Οι μελέτες μάλιστα αυτές παρουσιάζουν έργα προϋπολογιζόμενου κόστους 9.400.000 δρχ. για κάθε ένα από αυτά.

Κόστος που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να τα αναθέσει για κατασκευή στη δημοτική επιχείρηση (η δημοτική επιχείρηση μπορεί να αναλαμβάνει έργα ύψους μέχρι δέκα εκατομμυρίων). Το κόστος αυτό όμως είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι θα ήταν αν γινόταν διαγωνισμός. Και βέβαια, η δημοτική επιχείρηση αφού δεν έχει προσωπικό τα αναθέτει στους ίδιους συνήθως υπεργολάβους χωρίς κανένα διαγωνισμό.

Κι ενώ στα έργα αυτά θα σπαταληθούν εκατοντάδες εκατομμύρια για να "περιφραχτούν" οι νησίδες στις κεντρικές λεωφόρους, για πλακοστρώσεις και τσιμεντοποίηση των τελευταίων χώρων πράσινου, την ίδια στιγμή βασικά έργα υποδομής παραμένουν οραματισμοί για το μακρινό μέλλον. Παράλληλα οι κίνδυνοι που πλανώνται πάνω από τα δημόσια οικόπεδα τον τελευταίο καιρό αφήνουν ασυγκίνητη τη σημερινή διοίκηση του δήμου, που αντί να περιφρουρήσει και να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία, προτιμά να "περιφράσσει" τις νησίδες, τα πεζοδρόμια και τις πλατείες. "Δεν ξέρουμε, επισημαίνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Δημοκρατικής Ενότητας", ποιος ωφελείται από αυτή τη νοοτροπία της διοίκησης, ξέρουμε όμως ότι ζημιώνεται και η Ηλιούπολη και οι δημότες, που συνεχώς και αδιαμαρτύρητα πληρώνουν και ξαναπληρώνουν φόρους, τέλη, επιχειρήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ