Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπερχρεωμένοι οι παραγωγοί κρέατος - γάλακτος

Την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, που αρνούνται να επιλύσουν τα οξυμένα προβλήματα των βοοτρόφων, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Παραγωγών Βόειου Κρέατος - Γάλακτος.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο κλάδος των βοοτρόφων μαστίζεται από την υπερχρέωση και βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο, αλλά οι αρμόδιοι κωφεύουν στα αιτήματα των βοοτρόφων για επίλυση των προβλημάτων. Από την άλλη η ΑΤΕ εμμένει στην τακτική των εξώδικων διακανονισμών, χωρίς κυβέρνηση και ΑΤΕ να αναγνωρίζουν τη ζημιά εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δραχμών από την επιβολή των αρνητικών Νομισματικών Εξισωτικών Ποσών (ΝΕΠ) (1983 - 1989), αλλά και από τα τοκογλυφικά επιτόκια της ΑΤΕ, τους υψηλούς τόκους υπερημερίας και τα πανωτόκια. Η αναγκαστική εκποίηση των περιουσιών τους, που επιχειρεί η ΑΤΕ, οδηγεί στο μαρασμό και την οικονομική χρεοκοπία χιλιάδες οικογένειες κτηνοτρόφων.

Στην ανακοίνωση, επίσης, αναφέρεται ότι όλα αυτά τέθηκαν για άλλη μια φορά στον αρμόδιο υφυπουργό Γεωργίας, Β. Γερανίδη, αλλά αυτός τους παρέπεμψε στη διοίκηση της ΑΤΕ, όταν είναι γνωστό ότι για την επίλυση του προβλήματος χρειάζεται πολιτική απόφαση από την κυβέρνηση. Ακόμα τονίζεται ότι οι Ελληνες βοοτρόφοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με κάθε μέσο που διαθέτουν ενάντια στον εμπαιγμό της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ