Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΩΜΑΡΙ
Ζητάνε τελωνείο

Την επαναλειτουργία του παλιού τελωνείου ζητούν οι ποτοποιοί, οι αλιευτικοί σύλλογοι και οι βενζινοπώλες του Δήμου Πλωμαρίου, στη Μυτιλήνη, διεκδικώντας καλύτερες επαγγελματικές συνθήκες και ζητούν να εφαρμοστεί καινούριος Οργανισμός Λειτουργίας των Τελωνείων.

Οι ποτοποιοί του δήμου, οι οποίοι είναι οι παραγωγοί του "Ούζου Πλωμαρίου", αναγκάζονται να χρησιμοποιούν υπαλλήλους για φορτώσεις και συνοδείες του ούζου μέχρι το τελωνείο της Μυτιλήνης - που απέχει 40 χιλιόμετρα - ώστε να διεκπεραιώνονται οι τελωνειακές διαδικασίες και να διακινείται το προϊόν σε όλη την Ελλάδα.

Τόσο οι αλιευτικοί σύλλογοι, όσο και οι βενζινοπώλες, εκφράζουν με τη σειρά τους την επιθυμία και την αναγκαιότητα για την επαναλειτουργία τελωνείου στο Πλωμάρι και τονίζουν πως οι εφοδιασμοί των 95 επαγγελματικών σκαφών είναι αδύνατο να γίνονται καθημερινά και αρκούνται μόνο σε δύο μέρες την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Παρασκευή).

Επισημαίνεται ότι το λιμάνι Πλωμαρίου είναι το δεύτερο σε μέγεθος στο νησί και ήδη βρίσκεται υπό κατασκευή μαρίνα, για την εξυπηρέτηση εκατοντάδων σκαφών αναψυχής που προσεγγίζουν στο λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ