Πέμπτη 9 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΤΙΟΥ
Θέλει τη βιομηχανική ζώνη χώρο περιπάτου!

Με μία φιέστα έντονα χολιγουντιανού χαρακτήρα, ξεκίνησε χτες τον προεκλογικό του αγώνα ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Πειραιά, Χρ. Φωτίου. Κεντρικό του σύνθημα "Για τον Πειραιά γυρίζουμε σελίδα". Μόνο που αυτή η σελίδα είναι του ίδιου βιβλίου, που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και το υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα του Πειραιά είναι η ανεργία, δεν είπε τίποτα ούτε γι' αυτή ούτε φυσικά για τις πολιτικές που την προκαλούν. Αντίθετα, η ομιλία του ήταν γεμάτη από αναφορές στην καλαισθησία της πόλης. Μία από τις προτάσεις του αφορούσε στη μετατροπή της βιομηχανικής ζώνης του Πειραιά σε χώρο πολιτισμού, αναψυχής και περιπάτου. Η μοναδική πρόταση του Χρ. Φωτίου για την ανεργία ήταν ενταγμένη στην υλοποίηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης για τη δημιουργία από το δήμο θέσεων εργασίας "κοινωνικής και οικολογικής χρησιμότητας"!

Τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο "Πειραιάρχης" Κ. Λαλιώτης,ο οποίος φρόντισε να αποσυνδέσει το εκλογικό αποτέλεσμα από την κυβερνητική πολιτική, λέγοντας ότι τον Οκτώβρη δε θα κριθεί το μέλλον της κυβέρνησης, αλλά του Πειραιά. Ταυτόχρονα, προσπάθησε να διατηρήσει γέφυρα επικοινωνίας με τον σημερινό δήμαρχο Στέλιο Λογοθέτη, σημειώνοντας ότι κανείς δε θέλει να μηδενίσει την προσφορά του, που άλλωστε δεν ήταν τίποτε άλλο από την υλοποίηση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παρόντες στην "πρώτη" εμφάνιση του Χρ. Φωτίου όλοι όσοι στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γ. Μίχας και ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γ. Χαλάς,δίπλα δίπλα με τον πρόεδρο των εφοπλιστών ακτοπλοϊκών Π. Σφηνία.Ολοι οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, ο Γ. Πανταγιάς, ο Θ. Τσουκάτος, ο Κ. Σκανδαλίδης και πολλοί άλλοι αστέρες του "εκσυγχρονισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ