Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΧΑΛΒΑΤΖΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΠΟΝΑ
Ανάγκη η αγωνιστική επαγρύπνηση του κόσμου

Η αγωνιστική διάθεση του κόσμου προκειμένου να εμποδιστεί η όποια μεθόδευση για εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο χώρο του Προμπονά, ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της συζήτησης που είχε χτες το απόγευμα ο επικεφαλής της Συμπαράταξης για την Αθήνα Σπύρος Χαλβατζής με κατοίκους της περιοχής, στα γραφεία του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Αγιος Γεώργιος» Προμπονά.

Αλλωστε, όπως σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής «χρειάζεται οι εγκαταστάσεις να γίνουν με επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες», κάτι που σημαίνει ότι αποκλείεται η περιοχή του Προμπονά εφόσον είναι κορεσμένη από υπερτοπικές χρήσεις. Σαν τέτοιες ανέφερε το Β΄ Νεκροταφείο, το γήπεδο του Απόλλωνα και την ανθαγορά. Παράλληλα όμως, επισήμανε στους κατοίκους ότι είναι ανάγκη να υπάρξει άμεση επίλυση του προβλήματος με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων και όχι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όπως επιθυμεί να κάνει τώρα η κυβέρνηση. Τόνισε επίσης, την ανάγκη άμεσης χωροθέτησης νέων χώρων για τους ΣΜΑ και ανακύκλωσης, καθώς και χώρους υγειονομικής ταφής. Σ' αυτό το σημείο επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις της τελευταίας 12ετίας, οι οποίες αν και είχαν στα χέρια τους επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες για τη λύση του προβλήματος, δεν έκαναν τίποτα. Τέλος επισήμανε την ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης των κατοίκων προκειμένου «να μην ξυπνήσουν μια μέρα και δουν τις μπουλντόζες έξω από τα σπίτια τους».

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι εξέφρασαν την ανησυχία τους στην προοπτική δημιουργίας ΣΜΑ στην περιοχή τους, λέγοντας ότι η περιοχή έχει ελάχιστους ελεύθερους χώρους και η δημιουργία ενός τέτοιου Σταθμού θα οδηγήσει σε παραπέρα υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ