Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 Ν»
Συνελήφθη ο Κ. Αβραμίδης

Η 20ή σύλληψη κατηγορουμένου στην υπόθεση της «17 Ν», έγινε χτες το πρωί. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Αβραμίδη, 42 χρόνων, υπάλληλο του ΤΕΕ. Είναι κάτοικος Ζωγράφου, στην οδό Τραυλαντώνη 25.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρέθηκε στα ίχνη του μετά από ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων σε βιβλίο που είχε βρεθεί στο κρησφύγετο της «17 Ν», στην οδό Πάτμου, στα Πατήσια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Αβραμίδης παρακολουθούνταν τους τελευταίους έξι μήνες. Σ' αυτόν έχει αναφερθεί στις απολογίες και τις καταθέσεις του ο Σ. Κονδύλης, κατονομάζοντάς τον ως το άτομο που τον είχε φέρει σε επαφή με τον Δ. Κουφοντίνα. Για τον Κώστα τον «Πόντιο», είχε κάνει λόγο σε προανακριτική του απολογία ο Σ. Ξηρός, λέγοντας ότι δεν ήταν μέλος της οργάνωσης αυτής. Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του Κ. Παπαδάκη, που χαρακτήρισε το κατηγορητήριο σαθρό, ο Κ. Αβραμίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη «17 Ν». Είπε ότι δεν του έχει δοθεί η πραγματογνωμοσύνη της Ασφάλειας, η οποία αφορά τα στοιχεία με τα οποία παραπέμπεται ως κατηγορούμενος. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο πελάτης του αρνείται την κατηγορία και τόνισε ότι η σύλληψή του οφείλεται στη δημόσια δράση του για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο Κωνσταντίνος Αβραμίδης θα απολογηθεί το Σάββατο. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο πελάτης του διώκεται για τα πολιτικά του φρονήματα. Να σημειωθεί ότι ο Κ. Αβραμίδης πρόσφατα είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια αντιπολεμικού συλλαλητηρίου.

Με χτεσινή της ανακοίνωση, η «Συσπείρωση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία» θεωρεί ότι η σύλληψή του Κ. Αβραμίδη «στρέφεται εναντίον όσων εκφράζουν ενεργά και δραστήρια την αλληλεγγύη τους στους πολιτικούς κρατούμενους». Καταγγέλλει τη σύλληψή του και τον χαρακτηρίζει ως «ένα από τα πιο ενεργά μέλη της κίνησης».

Στο μεταξύ, με εγγύηση 20.000 ευρώ και την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα, αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στον ΕΛΑ Χρήστος Τσιγαρίδας, ο οποίος νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με εγκεφαλικό.

Σωρεία παραβιάσεων στη δίκη

Για προαποφασισμένο αποτέλεσμα της δίκης της «17 Νοέμβρη», κατήγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου η νεοσύστατη Επιτροπή Αγώνα, στην οποία, μεταξύ των άλλων, συμμετέχουν ο καθηγητής του ΕΜΠ Β. Αγγελόπουλος, ο σκηνοθέτης Β. Αναγνωστόπουλος, ο καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου Γ. Ρούσης.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει ότι έχει γίνει σωρεία παραβιάσεων, τόσο στην προπαρασκευαστική διαδικασία, όσο και στο ακροαματικό στάδιο της δίκης. Ως τέτοιες παραβιάσεις στην προπαρασκευαστική διαδικασία ανέφεραν το καθεστώς κράτησης, την απουσία δικηγόρων, τις συνθήκες ανάκρισης, για αρκετούς κατηγορούμενους παραπομπή σε δίκη με ανύπαρκτα ή αβάσιμα στοιχεία, τις παρεμβάσεις του Αμερικανού πρέσβη κλπ.

Επίσης, η Επιτροπή Αγώνα αναφέρθηκε στο πώς φτάσαμε σ' αυτήν τη δίκη με τα έκτακτα νομοθετικά μέτρα, όπως ο «τρομονόμος», αλλά και αυτά που ψηφίστηκαν μετά τη σύλληψη των κατηγορουμένων ως μελών της «17 Νοέμβρη» (προεπιλογή δικαστών, απαγόρευση της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης). Παράλληλα, μίλησαν για προσπάθεια εκφοβισμού των δικηγόρων υπεράσπισης (με τη γνωστή ορολογία «συνοδοιπόροι»), προσπάθεια «μαρτυροποίησης» κατηγορουμένων από τον εισαγγελέα Χρ. Λάμπρου, τους αναξιόπιστους μάρτυρες κλπ. Τέλος, ο Β. Αγγελόπουλος κατήγγειλε ότι και μετά την περιπέτειά του με τις ανακρίσεις από το FBI στις ΗΠΑ και σήμερα παρακολουθείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ