Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η κυβέρνηση αφαιρεί αρμοδιότητες με... νομοσχέδιο

Με ομόφωνη απόφασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδίκασε πρόσφατα τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να αφαιρέσει αρμοδιότητες, κατ' εξαίρεση και μόνο από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, με νομοσχέδιο που έχει ετοιμαστεί και προωθείται για ψήφιση.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφαιρεί από τη ΝΑΘ την αρμοδιότητα ίδρυσης, μετακίνησης και κατάργησης Λαϊκών Αγορών στα όρια του Νομού Θεσσαλονίκης και αναθέτει την αρμοδιότητα αυτή στο υπουργείο Ανάπτυξης. Στο νομοσχέδιο προτείνεται και νέο άρθρο με το οποίο αφαιρείται και η αρμοδιότητα ελέγχου των Λαϊκών Αγορών από τη ΝΑΘ και ανατίθεται επίσης στο υπουργείο Ανάπτυξης και τις Γενικές Γραμματείες των Περιφερειών. Οπως επισημαίνεται στο ψήφισμα του ΝΣΘ «το σχετικό νομοσχέδιο μόνο την αποκέντρωση δεν εξυπηρετεί και την αγορά...».

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο καλεί το υπουργείο Ανάπτυξης «να σεβαστεί τους θεσμούς και τον ισχύοντα σχετικό νόμο που υπάρχει, λειτουργεί και δεν έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα λειτουργίας σε σχέση με τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες και να έχει άμεση συνεργασία με τη ΝΑΘ για τα παραπάνω θέματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ