Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την Ψυττάλεια

Το θέμα της απαράδεκτης κατάστασης που έχει προκύψει στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού στην Ψυττάλεια με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο Πέραμα, έφεραν, χτες, στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Υγείας -Πρόνοιας οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Ορέστης Κολοζώφ.

Στην Ερώτηση σημειώνεται πως «οι κάτοικοι του Δήμου Περάματος προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, ζητώντας να δοθεί λύση στο οξύτατο πρόβλημα της συσσώρευσης των λυμάτων στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού στην Ψυττάλεια. Αυτή τη στιγμή, παραμένουν στο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού 20.000 τόνοι λυμάτων που συσσωρεύτηκαν τους τελευταίους δυόμισι μήνες, μετά την κατάρρευση της χωματερής των Ανω Λιοσίων. Μάλιστα, κάθε μέρα που περνά προστίθενται στην Ψυττάλεια άλλοι 300 τόνοι λάσπης. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων του Περάματος και των γύρω δήμων καθώς και για το περιβάλλον».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: «Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση άμεσα, για να φύγουν οι τόνοι λάσπης από την Ψυττάλεια και γιατί καθυστερούν τα έργα της Β' φάσης του Βιολογικού Καθαρισμού που βοηθούσαν στην καλύτερη λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ