Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο ... Γουδί (2)

Το 1999, είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια, που ήθελαν την κατασκευή γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Γουδί. Το θέμα, όμως, πάγωσε, τόσο μετά τις αντιδράσεις λαού και φορέων των Δήμων Ζωγράφου, Αθήνας και Παπάγου και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου (η διοίκηση του Δήμου Αθήνας τήρησε τότε σιγήν ιχθύος) όσο και το γεγονός ότι το 2000 επρόκειτο να γίνουν εθνικές εκλογές.

Τελικά, προχτές, η κυβέρνηση (Ε. Βενιζέλος - Β. Παπανδρέου) και η δήμαρχος Αθηναίων, Ντ. Μπακογιάννη, οριστικοποίησαν την απόφαση - δώρο προς τους Βαρδινογιάννηδες, για την κατασκευή γηπέδου στο Γουδί, στο χώρο που προορίζεται για την ίδρυση του Μητροπολιτικού Πάρκου, μια και, όπως ομολόγησε ο υπουργός Πολιτισμού, ήταν οι μόνοι «ριγμένοι» (Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν ήδη πάρει τα αντίστοιχα «δώρα»).

Καθώς σήμερα το Γουδί δεν αποτελεί τόπο εκτελέσεων, μήπως οι κάτοικοι των Δήμων Αθήνας, Ζωγράφου, Παπάγου και άλλων Δήμων του Λεκανοπεδίου (που περίμεναν το Μητροπολιτικό Πάρκο 27 ολόκληρα χρόνια) πρέπει να βρουν άλλον τρόπο να τιμωρήσουν τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που στηρίζουν ή σιωπούν ένοχα απέναντι στο διαπραττόμενο έγκλημα; Μια από τις τιμωρίες, που εμείς προτείνουμε, είναι η καταψήφιση των κομμάτων αυτών στις εκλογές της 7ης Μάρτη και η ενίσχυση του ΚΚΕ που πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί και στους αγώνες για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ