Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ταυτότητα επιδιώξεων και εκφράσεων

Γρηγοριάδης Κώστας

«Μπλε απόχρωση των εξαγγελιών του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία που δεν εφάρμοσε ποτέ», ήταν το σχόλιο συναδέλφου κατά τη χτεσινή παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ. Και δεν είχε άδικο. Οι «σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας» και οι «επιλογές για όλους» που υποσχέθηκε - πέρα απ' το ότι σημαίνουν το ρίξιμο του αρρώστου στα βαθιά και τρικυμισμένα νερά της πιο άγριας αγοράς - κρύβει δραστικές περικοπές στις παροχές και στις κοινωνικές δαπάνες.

Ο Γ. Σουφλιάς υποστήριξε ότι το κόστος της ατελέσφορης λειτουργίας του νοσοκομειακού συστήματος ανέρχεται στο 30% των συνολικών δαπανών και, βέβαια, έκανε καθαρό, πως η ΝΔ επιδιώκει την εξοικονόμηση των δαπανών, ενώ, οι πάντες γνωρίζουν τα μεγάλα λειτουργικά κενά των νοσοκομείων.

Στις 17.5.2000 ο πρώην υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος, όταν ρωτήθηκε για τις δαπάνες είπε: «Υπάρχει μία υπερσπατάλη δαπανών στο χώρο της Υγείας, η οποία πρέπει να ορθολογικοποιηθεί και να πηγαίνει να επανεπενδύεται σε πραγματικές δαπάνες Υγείας». Και τόνιζε ο Αλ. Παπαδόπουλος: «Αυτή θα είναι απ' τους κεντρικούς στόχους της μεταρρύθμισης του ΕΣΥ».

Κάπως έτσι οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας έφτασαν ήδη στο 44% των συνολικών δαπανών Υγείας της χώρας. Προφανώς, η ΝΔ φιλοδοξεί τώρα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, που δεν εφαρμόστηκε...

Ετσι, λοιπόν, θα ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, που δεν εφαρμόστηκε ποτέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ