Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ψηφοθηρικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΒΡΕ - ΒΡΕ κάτι συμπτώσεις! Στις 24 Φλεβάρη θα δοθεί στους συνταξιούχους το ΕΚΑΣ, στο πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη το επίδομα στους φοιτητές, λίγο μετά το οικογενειακό επίδομα και τον ίδιο μήνα οι αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς Δημοσίου. Ολως τυχαίως -μέσα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου.

Αλλωστε είναι και ο μόνος τρόπος που μπόρεσαν να σκεφθούν οι κυβερνώντες ώστε να φανούν... πολλά τα ψίχουλα, που αποτελούν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Πρόκειται γι' αυτές που ανακοίνωσε με περηφάνια το Νοέμβρη ο Σημίτης.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομίας χτες άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο «διεύρυνσης της κοινωνικής πολιτικής», με βάση το νέο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ όπως είπε. Μόνο που αυτά αφορούν την περίοδο μετά τις εκλογές, τότε που θα είναι αργά για να πάρει κανείς την ψήφο του πίσω.

Γιατί Χριστοδουλάκης είναι αυτός. Γνωρίζει ότι τα λόγια και οι φήμες είναι τσάμπα και μάλιστα κάνουν και πολύ καλό στην εικόνα του νέου τους αρχηγού. Οι πραγματικές παροχές είναι που κοστίζουν και τέτοια λάθη το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει.

Ενα είναι πάντως παραπάνω κι από σίγουρο: Το ΠΑΣΟΚ έχει μετατρέψει το κράτος σε ένα απέραντο προεκλογικό του μηχανισμό και δεν πρόκειται να διστάσει μπροστά σε καμιά κομπίνα και κανένα ψέμα προκειμένου να εξαπατήσει.

Στο μεταξύ, όπως ακούμε, ίσως δούμε τραγελαφικές εικόνες στην προεκλογική εκστρατεία όπως το δίδυμο Σημίτη - Παπανδρέου να μιλούν από κοινού σε προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Εχει βεβαίως ένα προβάδισμα ο Γιωργάκης λόγω ύψους, όμως τους φαντάζεστε να ρίχνουν αγκωνιές ο ένας στον άλλο πάνω στο βήμα του ομιλητή;

Οπως και να έχει πάντως, είναι δίκαιη η ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη. Μαζί ήταν τόσα χρόνια και μαζί εφάρμοσαν τις πολιτικές και τα μέτρα, που μας έφτασαν ως εδώ.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ