Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
«Καταιγίδα» νομοσχεδίων στη Βουλή!

Εντονα, όσο και εύλογα ερωτήματα προκαλεί η ...σπουδή της κυβέρνησης να «επιταχύνει» το κοινοβουλευτικό έργο της, 51 μέρες πριν από τις εκλογές, καταθέτοντας στο Κοινοβούλιο 7 νομοσχέδια!

Πρόκειται για το περίφημο «μίνι ασφαλιστικό» του υπουργείου Εργασίας, 2 νομοσχέδια (για την πρωτοβάθμια Υγεία και τις ιατρικές ειδικότητες) του υπουργείου Υγείας, ένα νομοσχέδιο για την ίδρυση εμπορευματικών κέντρων του υπουργείου Μεταφορών, ένα νομοσχέδιο για την εποπτεία των τυχερών παιγνίων και των εταιριών ιδιωτικής ασφάλισης, νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον έλεγχο αποδοτικότητας στο Δημόσιο και ένα ακόμη για τα πρότυπα συμβάσεων έργων του Δημοσίου που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας.

Τα ερωτήματα προκαλούν, αφ' ενός, η έλλειψη χρόνου για την ευχερή συζήτηση των νομοθετημάτων στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών επιτροπών και της ολομέλειας της Βουλής και, αφ' ετέρου, η επιλογή για ψήφιση νόμων τέτοιας σημασίας λίγο πριν από τις εκλογές. Ενδεικτικό της κυβερνητικής βιασύνης είναι το ότι δε συμπεριλαμβάνονται, π.χ., στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο οι κομβικές ρυθμίσεις που αφορούν στη διαδοχική ασφάλιση, αφού δεν υπήρξε χρόνος, προκειμένου να μελετηθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προστεθούν στο νομοθέτημα ως ...τροπολογίες!

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχουν γίνει προσπάθειες από την πλευρά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για εσπευσμένη ψήφιση νομοσχεδίων σε προεκλογική περίοδο, που περιείχαν, μεταξύ άλλων, «ύπουλες» ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής. Οσον αφορά στο θέμα της λήξης των εργασιών της Βουλής, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη απόφαση και, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική πρόθεση για λήξη των εργασιών στις 6 Φλεβάρη ίσως «μεταφερθεί» στις 11 του ίδιου μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ