Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Πλατύ άνοιγμα των κομμουνιστών στη νεολαία

Στις 7 Φλεβάρη στο γήπεδο «Νήαρ Ιστ» της Καισαριανής, στις 6μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παναθηναϊκή συγκέντρωση νεολαίας

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν αυτή την περίοδο ένα πλατύ άνοιγμα στην εργαζόμενη νεολαία, στους μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, στους άνεργους νέους. Με εκδηλώσεις, περιοδείες, συσκέψεις και άλλες μορφές επιδιώκουν την ανάπτυξη ενός πλούσιου και γόνιμου διαλόγου με τους νέους και τις νέες. Η αμφισβήτηση της νέας γενιάς, το γύρισμα της πλάτης σ' όλους όσοι αποφασίζουν γι' αυτούς ερήμην τους, η συνεχώς απομακρυνόμενη άκρη του τούνελ, από όπου θα ατενίσουν το μέλλον, που άκοπα οι αστοί πολιτευτάδες τούς υπόσχονται αλλά και οι εμπειρίες τους για τη στάση που κράτησαν οι ΚΝίτες και οι κομμουνιστές στους νεολαιίστικους αγώνες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι το γόνιμο έδαφος για να καρπίσει αυτός ο γόνιμος διάλογος. Αυτός ο διάλογος που θα ενισχύσει και θα ισχυροποιήσει το διακριτό ρεύμα υπέρ του ΚΚΕ που ήδη διαμορφώνεται μέσα στη νεολαία.

Ολες οι ενδείξεις μαρτυρούν πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες να μπουν στην εκλογική μάχη αξιόλογες δυνάμεις της νεολαίας, πέραν των μελών και στελεχών της ΚΝΕ και πως είναι μεγάλα τα περιθώρια απεγκλωβισμού πολλών νέων από τα «δόκανα» του δικομματισμού.

Αυτή η διαφορετική μορφή προεκλογικών συναντήσεων με τη νεολαία που επιλέγει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκεται στον αντίποδα της προσπάθειας του δικομματισμού να μετατρέψει την προεκλογική περίοδο σε πεδίο «ήπιων κι ευγενικών», ή «άγριων κι αγενών» και πάντως ανούσιων αντιπαραθέσεων στα ΜΜΕ για τα μηνύματα που στέλνουν οι δημοσκοπήσεις, για το ποιος εκ των δυο αρχηγών φαίνεται πιο νέος και πιο όμορφος.


Το άνοιγμα αυτό αποτελεί τη συνέχεια της δράσης που ανέπτυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που είχε στο επίκεντρό της τα προβλήματα, τις αγωνίες των νέων ανθρώπων και ως στόχο την ενεργοποίησή τους με συσπείρωση στα συνδικάτα τους, στους συλλόγους τους και συμμετοχή στους αγώνες που αναπτύχθηκαν, στην πάλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού και ταυτόχρονα το κέρδισμα ακόμα περισσότερων νεολαιίστικων συνειδήσεων με την ανατρεπτική πολιτική του Κόμματος.

Στην Αθήνα

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και οι οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αθήνα, προγραμματίζουν σειρά δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και περιοδειών. Συγκεκριμένα:

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας διοργανώνει γι' αυτή τη βδομάδα:

  • Σήμερα Πέμπτη, εκδήλωση στη Γεωπονική σχολή με θέμα: «Περιβάλλον: οι πολιτικές που το καταστρέφουν και το εμπορεύονται κι η πολιτική που το υπερασπίζεται», στη 1 το μεσημέρι, στα Πράσινα.
  • Την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στη μουσική σκηνή «Συρμός», η Τομεακή Οργάνωση Φιλοσοφικής, διοργανώνει σύσκεψη για νέες γυναίκες.

Κορύφωση της δραστηριότητας επαφής με τη νεολαία θα αποτελέσουν οι ανοιχτές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται για το επόμενο διάστημα με στόχο τη συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, την κατάθεση στην κρίση των νέων ανθρώπων της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ.

Τέτοιες συγκεντρώσεις διοργανώνονται: Στις 24/1 στα Πετράλωνα, στις 25/1 σε Μπραχάμι, Αλιμο, Ταύρο, Γαλάτσι και στην Αγία Βαρβάρα. Στις 30/1 στη Νέα Σμύρνη. Στις 31/1 σε Ιλιον, Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαλάνδρι, 5ο-6ο Διαμέρισμα, και 4ο Διαμέρισμα. Στις 1/2 σε Περιστέρι, Αγίους Αναργύρους, Βύρωνα, Μαρούσι, Ελληνικό, Ηλιούπολη και Νέα Φιλαδέλφεια. Στις 8/2 στη Νέα Ιωνία.

Στις 7/2 στο γήπεδο «Νήαρ Ιστ» της Καισαριανής, στις 6μ.μ., θα πραγματοποιηθεί παναθηναϊκή συγκέντρωση νεολαίας.

Ακόμα προγραμματίζονται κλαδικές συγκεντρώσεις νεολαίας στις 28/1 στην αίθουσα των λογιστών και στις 28/1 στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, Στις 31/1 στο συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών, στο Θέατρο Καρέζη στις 31/1 με νέους καλλιτέχνες - ηθοποιούς. Επίσης, συγκέντρωση με νέους αθλητές προγραμματίζεται για τις 25/1.

Συγκεντρώσεις ακόμα θα γίνουν, μένει να καθοριστεί η ημερομηνία, σε: Καλλιθέα, Πεύκη, Ζωγράφου, Αιγάλεω, Σιβιτανίδειο, Παγκράτι, 7ο Διαμέρισμα, Χαϊδάρι. Καθώς και για νέους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, των κατασκευών, σπουδαστές νυχτερινών σχολείων.

Στον Πειραιά

Με περιοδείες στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ σε εκπαιδευτικούς χώρους νεολαίας, συνεχίζεται η προεκλογική δράση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά.

  • Σήμερα Πέμπτη 15 Γενάρη, στο ΙΕΚ Αγ. Σοφίας, στο ΙΕΚ ΣΚΥΠ, στο 7ο Νυχτερινό και στο Νυχτερινό Νίκαιας.
  • Την Παρασκευή 16 Γενάρη, στο Εμπορικό Κέντρο Πειραιά, στο Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο, στο ΙΕΚ Νίκαιας και στις καφετέριες στο Πασαλιμάνι.
Στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση με θέμα «Νέα γυναίκα, έλα μαζί μας. Με το ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία» διοργανώνει την Παρασκευή, 16 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο Β΄ του νέου κτιρίου της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ η ΤΟ Φιλοσοφικής της ΚΝΕ. Θα μιλήσουν η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΘ και η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης βιντεοπροβολή και έκθεση βιβλίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήθος περιοδειών και εξορμήσεων για την Κοινωνική Ασφάλιση (2016-01-28 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο της ΚΝΕ στην Αθήνα (2012-02-02 00:00:00.0)
Συμβολή στην αναζωογόνηση του κινήματος (2010-03-06 00:00:00.0)
Τα «Πολυτεχνεία» της γενιάς μας δε θ' αργήσουν (2007-11-15 00:00:00.0)
Πλατιά εξόρμηση στους σπουδαστές των ΙΕΚ (2007-10-10 00:00:00.0)
Το Σάββατο η μεγάλη πολιτική εκδήλωση της Οργάνωσης Αθήνας (1999-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ