Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΑΜΑΤΑ - ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ - ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ... «Η «συμμετοχική δημοκρατία» είναι το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου για τη νέα εποχή της χώρας. Με βάση αυτό στη χτεσινή του ομιλία στους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεσε δέκα προτεραιότητες - στόχους του για την κοινωνία, για τη χώρα, αλλά και για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου και ο Κ. Σημίτης αποθεώθηκαν στη χτεσινή πρώτη κοινή τους εμφάνιση, με τον πρωθυπουργό να λέει "τόπο στα νιάτα" και τον Γ. Παπανδρέου να κάνει κριτική για λάθη και παραλείψεις» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

...ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ... «Τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματός του παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου στη χθεσινή συγκέντρωση των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ηταν ένα κοινωνικό μανιφέστο, όπου πρωταρχική σημασία αποδίδεται σε κρίσιμους τομείς, όπως η παιδεία, η οικονομική ανάπτυξη, τα προβλήματα των αγροτών και των ανέργων. Δημιούργησε ένα νέο πολιτικό σκηνικό, που αντικειμενικά επηρεάζει όλα τα κόμματα» (ΕΘΝΟΣ).

...Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ. «Με ολίγη και γενικόλογη αυτοκριτική, αλλά πολύ «συμμετοχική δημοκρατία» -τι εύρημα αλήθεια και τι να σημαίνει άραγε;- ο προαλειφόμενος νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε ντεμπούτο χθες, έχοντας όμως δίπλα του τον Κ. Σημίτη να επιμένει σε ρόλο κηδεμόνα και οδηγού της γραμμής του κόμματος. Η υπόγεια σύγκρουση των δύο ανδρών είναι εμφανής πια, καταδεικνύοντας τις δυσχέρειες που θα εμφανιστούν στο μέλλον στη συνεργασία της παπανδρεϊκής και της σημιτικής ομάδας» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ... «Το ΠΑΣΟΚ χάνει την εξουσία. Εν όψει αυτής της απώλειας άρχισε την αυτοκριτική, ενώ προχωρεί σε εικονική αλλαγή συμβόλων και συνθημάτων. Στόχος να πείσει τον ελληνικό λαό να το ξαναψηφίσει παρά το αμαρτωλό εικοσάχρονο παρελθόν του» (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ... «Ενα μετά το άλλο τοποθετούνται τα κομμάτια στο παζλ του νέου πολιτικού σκηνικού, με τους επικεφαλής των δύο κομμάτων που θα διεκδικήσουν στις 7 Μάρτη τη διακυβέρνηση της χώρας να προσθέτουν ενδιαφέρουσες πινελιές στο προφίλ τους και στην - αναθεωρούμενη διά της μεθόδου της αλληλοεπιδράσεως - πολιτική των κομμάτων τους. Ο Γ. Παπανδρέου επιφυλάσσει καθημερινώς εκπλήξεις -δυσάρεστες για τους αντιπάλους, ιδιαιτέρως ευχάριστες για το κόμμα του» (ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ