Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κ. ΣΤΕΦΑΝΗΣ
«Αποτελεί τρέχουσα πραγματικότητα»

Τη συνέχεια και την αντιγραφή των κυβερνητικών θέσεων για την Υγεία απ' τη ΝΔ επιβεβαιώνουν οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Κ. Στεφανή, που, υποτίθεται, αποτελούν αντιπαράθεση με το πρόγραμμά της.

Αποσιωπώντας την παράδοση της Υγείας στο επιχειρηματικό κεφάλαιο που ευαγγελίζεται η ΝΔ -αφού την προωθεί σταδιακά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - είναι απολύτως φυσιολογικό να δηλώνει ο Κ. Στεφανής: «Ο,τι εμφανίζεται ως καινοφανής ή νεωτεριστική πρωτοβουλία αποτελεί ήδη είτε τρέχουσα πραγματικότητα είτε άμεση θεσμική προοπτική αυτής της κυβέρνησης».

ΣΥΝ: Αντιπαράθεση στα λόγια

«Ο Συνασπισμός είναι σε κάθετη, μετωπική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις και τις πολιτικές που επιδιώκουν τη μετατροπή του κοινωνικού αγαθού και δικαιώματος της Υγείας σε εμπόρευμα», δήλωσε χτες ο υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ Δ. Αδαμόπουλος.

Ωστόσο, όμως, δεν υπάρχει ούτε λέξη για την επιχειρηματική δραστηριότητα που εκδηλώνεται στο χώρο της Υγείας με τη συγκατάθεση του δικομματισμού και μετατρέπει το κοινωνικό αγαθό της Υγείας σε εμπόρευμα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τάσσεται υπέρ της συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας. «Μια άλλη πολιτική, αναφέρει ο Δ. Αδαμόπουλος, θα εξήγγελλε με συγκεκριμένο τρόπο την αυτόνομη, ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος Υγείας και θα έθετε κανόνες λειτουργίας και ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα. Θα πρότασσε τη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης, ενταγμένου στα πλαίσια του ΕΣΥ».

ΔΗΚΚΙ: Δικομματικός νεοφιλελευθερισμός

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας δήλωσε: «Η ανακοίνωση ορισμένων αποσπασματικών μέτρων από τη ΝΔ για το κορυφαίο θέμα της Υγείας, δεν μπορεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που με βασικό στόχο τη δραστική μείωση του Κράτους Πρόνοιας και των κοινωνικών δαπανών, από το 1990 έως σήμερα, έχουν υπονομεύσει το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας, χάριν των ιδιωτικών συμφερόντων. Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι η ποιοτική αναβάθμιση και η ποσοτική διεύρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη της Υγείας του ελληνικού λαού, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σημαντική αύξηση των κρατικών πιστώσεων προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ