Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Η μετάλλαξη της «αλλαγής»

«Πέθανε εσύ και θα σου κάνω μια κηδεία να γλείφεις τα δάχτυλά σου", έγραφε ο ευρηματικός Νίκος Τσιφόρος. Κυνική φαίνεται η διατύπωση αυτή, που επιβεβαιώνεται όμως συχνά και ισχύει τόσο για τον βιολογικό, όσο - και κυρίως - τον πολιτικό θάνατο.

Καραδοκούν οι επίγονοι, να «διαμοιραστούν τα ιμάτια» του πρώην μεσσία που τον έγλειφαν για τη «μοναδικότητά του» και τώρα βιάζονται να προσεταιριστούν τον νέο τιμονιέρη, που του αποδίδουν μεταφυσικές ιδιότητες και αταβιστικές καταβολές του οικογενειακού δέντρου.

Μέσα σ' αυτήν την ατμόσφαιρα των τεχνασμάτων, και των αλλαγών της «αλλαγής» - που δεν έγινε - ξαναγυρίζουν στο μαντρί, όπως έλεγε ο Ευάγγ. Αβέρωφ ακόμη και οι δυσαρεστημένοι, οι απομακρυνθέντες, με αποφάσεις από τηλεφώνου, οι ορκισθέντες την οριστική αποστασιοποίηση από το κόμμα τους και οι υβριστές του πρώην.

«Δρυός πεσούσης πας ανήρ - (σ.σ. και πάσα γυνή, λόγω... ισοτιμίας, ξυλεύεται». Τώρα πια λένε οι χαμαιλέοντες, αλλάζει το πράγμα. Τώρα - λένε - θα έχομε «πραγματική αλλαγή», ενταφιάζοντας έτσι ακόμη βαθύτερα, την προηγούμενη μακρόχρονη και αποτυχημένη «αλλαγή» και τον έως τώρα εκφραστή της.

Εκδηλώσεις μνημοσύνης, λοιπόν, για τον πρώην και υποδοχή του αντικαταστάτη του, «εν χορδαίς και οργάνω», τον οποίο αποκαθήλωσε με τα άρθρα του και από την τηλεόραση και με συγκεκριμένες αναφορές σε θέσεις και λόγους του Γιωργάκη ο έμπειρος αρθρογράφος πολιτικός αναλυτής του «Ριζοσπάστη», Νίκος Μπογιόπουλος.

Σε λίγο και στις παραμονές των εκλογών, πρώτοι μεταμφιέζονται οι πολιτικοί χαμαιλέοντες, αλλάζοντας χρώματα, κοστούμια, συνθήματα. Και ως μάγοι «Ρουμπελστίλχενγκλεν» υπόσχονται άλλη μία, μεταμφιεσμένη «αλλαγή» της δικής τους αλλαγής!!


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι από πάνω δεν είναι τόσο δυνατοί όσο φαίνονται (2011-06-11 00:00:00.0)
Αλλοι κόσμοι (2009-10-06 00:00:00.0)
Να πάψει η φοβία και το δέος απέναντι στην ΕΕ (2007-10-16 00:00:00.0)
Στάχτη στα μάτια (2000-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ