Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Επιτακτικά αναγκαία η μελέτη και διάδοση του «Ρ»

Την προηγούμενη Κυριακή διακινήθηκαν σε Αθήνα - Πειραιά 16.356 φύλλα χωρίς να υπολογίζονται οι συνδρομητές

Ο αναντικατάστατος ρόλος του «Ριζοσπάστη» στην καθημερινή ενημέρωση των εργαζομένων για ζητήματα που αφορούν την ίδια τη ζωή τους, αλλά και στον εξοπλισμό μελών και φίλων του ΚΚΕ ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα στις μικρές και μεγάλες μάχες, τις απαραίτητες για την προώθηση των στόχων μας, έχει υπογραμμιστεί πάμπολλες φορές. Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η αναγκαιότητα συστηματικής μελέτης της εφημερίδας μας αλλά και της διάδοσής της αποκτά ακόμα πιο επιτακτικό χαρακτήρα.

Αφορμή γι' αυτές μας τις επισημάνσεις είναι τα στοιχεία για την κυκλοφορία της εφημερίδας την περασμένη Κυριακή, οπότε κι αυτή ανήλθε στα 16.356 φύλλα σε Αθήνα και Πειραιά, χωρίς σ' αυτόν τον αριθμό να περιλαμβάνονται οι συνδρομητές. Η κυκλοφορία αυτή είναι η τέταρτη μεγαλύτερη που έχει σημειώσει ο «Ριζοσπάστης».

Την Κυριακή 12 Γενάρη 2003 οπότε και ο «Ρ» είχε δημοσιεύσει την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τις θέσεις του για την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, απόφαση που σηματοδότησε την έναρξη μιας μεγάλης πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ που διαρκεί έως σήμερα, η κυκλοφορία είχε αγγίξει τα 17.160 φύλλα σε Αθήνα - Πειραιά (χωρίς τους συνδρομητές). Ενώ το Σεπτέμβρη του 2000 είχαν διακινηθεί 27.286 φύλλα στην Αθήνα, τότε ο «Ρ» φιλοξενούσε τις θέσεις της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος. Τέλος, το Γενάρη του 2001 η κυκλοφορία του «Ρ» με ένθετη την απόφαση του Συνεδρίου είχε αγγίξει τα 25.445 φύλλα.

Τα νούμερα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα την ύπαρξη μεγάλων δυνατοτήτων για παραπέρα διάδοση του «Ριζοσπάστη», για αύξηση της κυκλοφορίας του. Γεγονός που σε ένα μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την αποφασιστική δράση των μελών του Κόμματος σ' αυτή την κατεύθυνση. Προεκλογικά ο «Ριζοσπάστης» μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα πολύτιμο βοηθό στην προσπάθειά μας για την επίτευξη των εκλογικών στόχων του Κόμματός μας. Μπορεί και πρέπει να φτάσει σε ακόμα περισσότερα χέρια εργαζομένων, σε περισσότερα σπίτια λαϊκών οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ