Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Παναθηναϊκή" τσιμεντοποίηση του πάρκου στο Γουδί;

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Το θέμα της τσιμεντοποίησης μεγάλου μέρους του ελεύθερου χώρου στο Γουδί, ο οποίος προορίζεται για τη δημιουργία πάρκου, με την κατασκευή εκεί του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, φέρνει στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.

"Δεδομένη θεωρεί ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης την κατασκευή ιδιόκτητου ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο χώρο του Στρατοπέδου Γουδιού"- αναφέρει ο βουλευτής του ΚΚΕ και συνεχίζει: "Ο χώρος αυτός ωστόσο - όπως είναι γνωστό - έχει παραχωρηθεί με το Ν. 732/1977 στους Δήμους Αθήνας και Ζωγράφου για τη δημιουργία ενιαίου πάρκου ενδοαστικού πρασίνου".

Πληροφορίες του Τύπου - επισημαίνει ο βουλευτής - αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να παραχωρήσει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, χώρο στο Γουδί για κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου, σαν αντάλλαγμα του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οποίο παραχωρείται για την κατασκευή νέου Μητροπολιτικού Ναού... "Οι πληροφορίες αυτές - τονίζει ο Μπ. Αγγουράκης - δημιούργησαν σοβαρές ανησυχίες στους κατοίκους των Δήμων Ζωγράφου και Αθήνας, που φοβούνται ότι θα τσιμεντοποιηθεί ένας χώρος πρασίνου, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο".

Και ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθύνει προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τα εξής καίρια ερωτήματα:

  • Εχει δίκιο ο κ. Βαρδινογιάννης που θεωρεί δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα του παραχωρήσει χώρο στο Γουδί για την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου;
  • Ποια μέτρα θα πάρει επιτέλους η κυβέρνηση και πότε, ώστε να υλοποιηθεί ο Ν. 732/77 για τη δημιουργία ενιαίου πάρκου ενδοαστικού πρασίνου στα 965 στρέμματα του Γουδιού;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ