Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την Κυριακή στη Ρεντίνα

Μεγάλη πορεία ειρήνης και αντιπολεμική συναυλία ενάντια στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία οργανώνουν την Κυριακή 15 Μάη οι Δήμοι Αγίου Γεωργίου Απολλωνίας, Αρεθούσας, Μαδύτου, Ρεντίνας και η Επιτροπή Πολιτών Δήμου Ρεντίνας. Η πορεία θα ξεκινήσει ταυτόχρονα από τους Δήμους στις 11 π. μ. και θα καταλήξει στη Ρεντίνα, όπου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

Η "Επιτροπή Πολιτών ενάντια στον πόλεμο στα Βαλκάνια" στο Δήμο Ρεντίνας, που έχει ήδη στο ενεργητικό της μια σειρά δραστηριότητες, όπως λαμπαδηφορία και αντιπολεμική συναυλία, καταγγέλλοντας την αμερικανοΝΑΤΟική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, καλεί τους κατοίκους της περιοχής στην πορεία ειρήνης, ενώ σε διακήρυξή της τονίζει μεταξύ άλλων:

"Ο πόλεμος που διεξάγεται στα Βαλκάνια είναι επιθετικός και επεκτατικός, ενάντια σε μια κυρίαρχη χώρα, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας και δικαίου. Είναι πόλεμος συμφερόντων. Είναι πόλεμος που αξιοποιεί τα μειονοτικά ζητήματα σαν αφορμή, κόντρα στη λογική ότι οι μειονότητες πρέπει να αποτελούν γέφυρες φιλίας ανάμεσα στους λαούς της Βαλκανικής, με κατοχυρωμένα τα δικαιώματά τους σ' όλη την έκταση.

Αυτοί που σχεδίασαν και πραγματοποιούν αυτό τον πόλεμο είναι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Είναι η πρακτική εφαρμογή του νέου Δόγματος του ΝΑΤΟ που επικυρώθηκε πανηγυρικά από τους 19 ηγέτες των χωρών - μελών του".

Στη συνέχεια με τη Διακήρυξη η "Επιτροπή Πολιτών ενάντια στον πόλεμο" απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί. Να αποχωρήσουν οι ΝΑΤΟικοί από τα Βαλκάνια, να σταματήσει η κυβέρνηση να παρέχει διευκολύνσεις για την προώθηση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή και να κλείσουν τα λιμάνια, τ' αεροδρόμια και οι σιδηρόδρομοι για τους ΝΑΤΟικούς. Επίσης δηλώνουν ότι δε θα επιτρέψουν να αποβιβαστεί ούτε ένας ΝΑΤΟικός στρατιώτης από το λιμάνι του Σταυρού και καλούν να βρίσκονται όλοι οι κάτοικοι σε ετοιμότητα. Τέλος καλούν όλους, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, μαχητικά να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο στα Βαλκάνια και την αλληλεγγύη τους στον βαριά δοκιμαζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ