Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εδώ είναι Βαλκάνια... "

Διαδήλωση συνδικαλιστών των ΟΤΑ

Για ακόμα μια φορά, η πόλη των Ιωαννίνων έγινε τόπος διαμαρτυρίας των εργαζομένων κατά του βρώμικου πολέμου, που διεξάγει το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ), που πραγματοποιούν εδώ και τρεις μέρες το 29ο Συνέδριό τους στα Γιάννενα, διέκοψαν χτες στη μία το μεσημέρι της εργασίες και βγήκαν στους δρόμους.

Μετά από πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων Ιωαννίνων, η οποία υποστηρίχτηκε θερμά από την παράταξη της ΕΣΑΚ και έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των συνέδρων, τα μέλη της Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν αντιπολεμική, αντιαμερικανική, αντικυβερνητική διαδήλωση.

Με συνθήματα, όπως "Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι Περσικός. Εδώ δε θα περάσει ο ιμπεριαλισμός" και "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ - που συμμετέχουν στο συνέδριο - διαδήλωσαν την αντίθεσή τους ενάντια στο δολοφονικό πόλεμο, που διεξάγουν τα "γεράκια" του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Παράλληλα, απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της από το βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν το απόγευμα, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν εκλογές για να αναδειχτούν τα νέα όργανα της ΠΟΕ - ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ