Παρασκευή 14 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ
Εκφυλίζει τον αγώνα η ΠΑΣΚΕ

Με συνδικαλιστικά τερτίπια επιχειρεί η ΠΑΣΚΕ στα ΗΛΠΑΠ να εκφυλίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στα τρόλεϊ, που έχει αποφασιστεί με συντριπτική πλειοψηφία σε γενικές συνελεύσεις του κλάδου.

Ακολουθώντας την ίδια συνδικαλιστική τακτική με την ΠΑΣΚΕ σε ΕΘΕΛ και ΗΣΑΠ, που μαζί με τους "συνοδοιπόρους" ΔΑΚΕ και "Αυτόνομη Παρέμβαση" (πρόσκειται στο ΣΥΝ) αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στα αστικά λεωφορεία και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, πρότεινε να ανασταλούν οι εξαγγελθείσες για τις 19 και 26 Μάη στάσεις εργασίας και ν' ανοίξει νέος κύκλος "διαλόγου" με τη διοίκηση!

Η πρόταση της ΠΑΣΚΕ για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων υποβλήθηκε στο ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αλλά κατά την ψηφοφορία που επακολούθησε, αποχώρησαν (;) δύο από τα έξι στελέχη της ΠΑΣΚΕ και ένα ψήφισε υπέρ της συνέχισης του αγώνα. Ετσι, με έξι ψήφους υπέρ και τρεις κατά, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν κανονικά οι επόμενες στάσεις εργασίας (την ερχόμενη Τετάρτη και στις 26 του μήνα), που αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην τελευταία γενική συνέλευση του κλάδου. Ωστόσο, τα συνδικαλιστικά τερτίπια της ΠΑΣΚΕ, η οποία απέφυγε με τη... μέθοδο της "αποχής" να "χρεωθεί" την ευθύνη της αναστολής, αλλά έχει σταθερό στόχο την υπονόμευση και τον εκφυλισμό του αγώνα των εργαζομένων, έφεραν τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα, που εκδηλώθηκαν με την αποχή των εργαζομένων από τη χτεσινή γενική συνέλευση.

Τα στελέχη της ΔΑΣ (ΕΣΑΚ) στηλίτευσαν τη στάση της ΠΑΣΚΕ, καταγγέλλοντας ότι με συνδικαλιστικά τερτίπια επιχειρεί να υπονομεύσει τον απεργιακό αγώνα και να καταφέρει πλήγμα στην ενότητα των εργαζομένων, που με τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων είναι πρωτόγνωρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ