Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Δε νομιμοποιείται το σύστημα εξουσίας

Γκ. Ζιουγκάνοφ: Σήμερα οι εκλογές στη Ρωσία δεν είναι ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες!

Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), Γκ. Ζιουγκάνοφ, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στις βασικές θέσεις που θα υποστηρίξουν οι βουλευτές του ΚΚΡΟ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα αποτελέσματα των πρόσφατων ρωσικών βουλευτικών εκλογών.

Οπως είπε, η Γενική Εισαγγελία της χώρας αγνοεί όλα τα δημοσιεύματα και τις προσφυγές των ρωσικών κομμάτων για τα ζητήματα της νοθείας. Ο ίδιος υπογράμμισε για άλλη μια φορά πως σε πάνω από 60.000 εκλογικά τμήματα υπάρχουν υπόνοιες σοβαρής νοθείας, αφού αν αθροιστούν οι ψήφοι που έλαβαν τα κόμματα, τότε προκύπτει αριθμός μεγαλύτερος από αυτόν των ανθρώπων που προσήλθαν στις κάλπες. Ανέφερε επίσης ορισμένες ρωσικές περιοχές, όπου οι πρόεδροι των εκλογικών επιτροπών αρνήθηκαν να δώσουν επικυρωμένο αντίγραφο αποτελεσμάτων στους εκλογικούς αντιπροσώπους του ΚΚΡΟ. «Γι' αυτό η ηγεσία του ΚΚΡΟ συγκρότησε ομάδα νομικών για την προετοιμασία της προσφυγής μας προς το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας. Εφόσον η απόφασή του, κρίνοντας τη διάθεση που επικρατεί στα όργανα ασφαλείας, το πιθανότερο θα είναι αρνητική, το κόμμα μας σκοπεύει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα δικαιώματα του ανθρώπου», υπογράμμισε ο Γκ. Ζιουγκάνοφ.

«Σήμερα οι εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες. Συμπερασματικά, η πρακτική που ακολουθείται κάνει τα επίσημα αποτελέσματα της λαϊκής θέλησης και το σύστημα εξουσίας που βασίζεται σ' αυτά, να μην είναι νόμιμα», κατέληξε ο Γκ. Ζιουγκάνοφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ