Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
Αρνούνται τον αφανισμό τους

Κόντρα στις ηγεσίες των Ομοσπονδιών του κλάδου που έκαναν πίσω, οι ΕΒΕ της οικοδομής συγκεντρώθηκαν χτες ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για το ΜΗΚΙΕ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά τον αγώνα τους, ώστε να μην επιτρέψουν στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες να μονοπωλήσουν τα ιδιωτικά έργα της οικοδομής, εμφανίστηκαν χτες οι επαγγελματίες του κλάδου που συμμετείχαν στη συγκέντρωση ενάντια στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Μητρώο Κατασκευαστών Ιδιωτικών Εργων, στο θέατρο ΔΙΑΝΑ.

Η συγκέντρωση, που αρχικά είχε αποφασιστεί από το Συντονιστικό των Ομοσπονδιών της οικοδομής, πραγματοποιήθηκε τελικά με πρωτοβουλία και συμμετοχή των πρωτοβάθμιων σωματείων των ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, επιπλοξυλουργών, της Ομοσπονδίας βιοτεχνών Ξύλου και συνδικαλιστικών στελεχών των Ομοσπονδιών.

Από τους ομιλητές στη συγκέντρωση ασκήθηκε έντονη κριτική στις πλειοψηφίες των διοικήσεων της ΓΣΕΒΕΕ και των Ομοσπονδιών που έκαναν πίσω από τον αγώνα, με πρόσχημα τη «διαβεβαίωση» της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ ότι το σχέδιο δε θα.... προωθηθεί και ότι θα επακολουθήσει νέος διάλογος μετά τις εκλογές.

«Είμαστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να παραδώσει την οικοδομή στους μεγαλοκατασκευαστές», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας Π. Γαλανόπουλος, που στήριξε επίσης την κινητοποίηση. Πρόσθεσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης βρίσκει αντίκρισμα στην ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ και πρότεινε το συνεταιρισμό των μικρών ΕΒΕ της οικοδομής για τη δημιουργία φτηνής και καλής λαϊκής κατοικίας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Εργοληπτών Αθήνας Γερ. Χιόνης, τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, οδηγώντας στη φτώχεια και την ανεργία τους ΕΒΕ της οικοδομής. Επισήμανε ακόμη ότι προκαλεί εντύπωση η στάση των Ομοσπονδιών που άρπαξαν την ευκαιρία για αναστολή της κινητοποίησης στο «παρά πέντε». «Τη σημερινή συγκέντρωση μόνο σαν αρχή μπορούμε να τη δούμε» επισήμανε ο Β. Μαμάης από την Ομοσπονδία Ξύλου και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται και άλλους τρόπους για να βάλει το μεγάλο κεφάλαιο στην οικοδομή.

«Η συνέχιση του αγώνα είναι ο μόνος δρόμος» τόνισε ο Δ. Φέτσης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, ενώ θερμό χειροκρότημα απέσπασε ο Χ. Τριάντης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, που κατέληξε στην τοποθέτησή του με την προτροπή «αγώνας, αγώνας, αγώνας».

Στη συγκέντρωση μίλησαν κι άλλοι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές και στο τέλος εγκρίθηκε ψήφισμά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι προσυγκεντρώσεις της Τετάρτης στην Αθήνα (2017-05-14 00:00:00.0)
Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα (2017-02-21 00:00:00.0)
Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα (2017-02-19 00:00:00.0)
Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας (2015-04-28 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο αγώνας παρά τα τερτίπια (2004-01-23 00:00:00.0)
Με αγώνες απαντάνε στους συμβιβασμένους (2002-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ