Πέμπτη 29 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΗΜΙΤΗΣ- ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Αποχαιρετιστήρια συνάντηση

Εθιμοτυπική και στην ουσία αποχαιρετιστήρια συνάντηση με την ηγεσία των βιομηχάνων είχε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης. Αν και εθιμοτυπικά, ο πρωθυπουργός είχε μια ακόμα ευκαιρία να ακούσει τις αξιώσεις των βιομηχάνων και προφανώς να εισπράξει τις ευχαριστίες τους για τη φιλεργοδοτική πολιτική που απαρέγκλιτα εφάρμοσε επί μια οχταετία. Η διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά θεμάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλο, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους βιομηχάνους για τις εξελίξεις στην οικονομία και για τις διαπραγματεύσεις με τη ΓΣΕΕ για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Εργασίας. Ο Οδ. Κυριακόπουλος, ερωτηθείς για το αν οι βιομήχανοι είναι ικανοποιημένοι από την απόφαση του Κ. Σημίτη να επισπεύσει τις εκλογές, ανέφερε ότι «μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε και τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου για τη μετά τις εκλογές περίοδο», ενώ αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο για τα σκάνδαλα της κυβέρνησης.

Πρέπει να σημειώσουμε πως τον περασμένο μήνα, οι βιομήχανοι είχαν ζητήσει - και πέτυχαν - την επίσπευση των εκλογών, διότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος λειτουργεί ανασταλτικά στη λήψη σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, από την κυβέρνηση, η οποία υπολογίζει το πολιτικό κόστος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ