Πέμπτη 29 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μαγειρεύονται αυξήσεις στα εισιτήρια μέχρι 48%

Σε τρένα πολυτελείας μετατρέπουν τα «ιντερσίτι»

Eurokinissi

«Τσουχτερές» αυξήσεις στα εισιτήρια του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ), που φτάνουν μέχρι και 48%, «μαγειρεύει» η διοίκηση του Οργανισμού. Το θέμα των αυξήσεων, όπως πληροφορούμαστε, έχει προγραμματιστεί για συζήτηση στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΣΕ. Μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγιά τους ετοιμάζονται να επιβάλουν και όλες οι άλλες Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί (όσες από αυτές μπορούν ακόμη να αποκαλούνται ΔΕΚΟ), όπως, για παράδειγμα, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ κλπ. καθώς και στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς (μπλε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ΗΣΑΠ κλπ.). Οι αυξήσεις αυτές - όπως και στον ΟΣΕ - θα επιβληθούν από την κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης του Μάρτη και θα είναι «τσουχτερές» ανεξαρτήτως αν τις εκλογές κερδίσει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την εισήγηση της διοίκησης του ΟΣΕ, οι προτεινόμενες αυξήσεις κυμαίνονται από 9 έως 11,5 ευρώ και αφορούν στα εισιτήρια των αμαξοστοιχιών «ιντερσίτι». Για την ακρίβεια, οι «τσουχτερές» αυξήσεις δεν αφορούν στο βασικό εισιτήριο, αλλά στο λεγόμενο συμπλήρωμα εισιτηρίου - καπέλο - το οποίο καταβάλλεται - πέραν του εισιτηρίου - σε όλα τα δρομολόγια των «ιντερσίτι». Κι αυτό γιατί για τις αυξήσεις στο «συμπλήρωμα εισιτηρίου» δεν απαιτείται κυβερνητική έγκριση, όπως για τα βασικά εισιτήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κυβέρνηση παραμονές εκλογών.

Οπως και να έχει πάντως και ανεξάρτητα από την αυριανή απόφαση του ΔΣ του ΟΣΕ για τις αυξήσεις στα εισιτήρια, το βέβαιο είναι ότι το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τα τρένα του ΟΣΕ θα κληθεί να πληρώσει άμεσα γενναίο «χαράτσι», στην καλύτερη των περιπτώσεων, την επαύριο των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ