Παρασκευή 30 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα επιδείνωση του καιρού

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ από σήμερα σε όλη τη χώρα. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει μέχρι αύριο το βράδυ και θα έχει ως χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι βόρειοι άνεμοι ενισχύονται, φτάνοντας κατά τόπους θυελλώδεις. Το τελευταίο χαρακτηριστικό θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας.

Για το λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζήτησε από τις Περιφέρειες, τις Νομαρχίες και τους Δήμους όλης της χώρας να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα αυξημένης ετοιμότητας. Παρ' όλα αυτά, η μπόρα που έπεσε στην πρωτεύουσα χτες το πρωί ήταν αρκετή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους δρόμους, καθώς υπήρξαν μποτιλιαρίσματα από τα νερά που μαζεύτηκαν στις οδικές αρτηρίες, καθώς και από τους φωτεινούς σηματοδότες που σταμάτησαν από διακοπές ρεύματος.

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν οι βροχοπτώσεις στα Γιάννενα. Στην κοινότητα Κάτω Λάβδανη υποχώρησε το οδόστρωμα κι έπεσαν πολλές κολόνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μείνουν χωρίς ρεύμα. Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας Ζωτικό, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού. Τέλος, δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια τα πλοία εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ