Παρασκευή 30 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τραγωδία με μετανάστες στο Αιγαίο

Δύο νεκροί και 17 αγνοούμενοι ήταν ο, μέχρι χτες το βράδυ, απολογισμός του ναυαγίου δουλεμπορικού πλοίου

Διασωθέντες λαθρομετανάστες, σε προηγούμενη βύθιση δουλεμπορικού στα ανοιχτά της Νάξου

Eurokinissi

Διασωθέντες λαθρομετανάστες, σε προηγούμενη βύθιση δουλεμπορικού στα ανοιχτά της Νάξου
Δύο νεκρές γυναίκες και τουλάχιστον 17 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της νέας τραγωδίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο από χτες το πρωί, όταν βούλιαξε δουλεμπορικό σκάφος κοντά στη νησίδα Πεταλιοί με 45, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόσφυγες.

Από αυτούς διασώθηκαν οι 26, οι οποίοι κατάφεραν και βγήκαν στη νησίδα. Εκεί, σκαρφαλωμένοι πάνω στα βράχια και σε άθλια κατάσταση από το ταξίδι τους, αλλά και τη μάχη που έδωσαν με τη σφοδρή θαλασσοταραχή, εντοπίστηκαν από δύο ελικόπτερα, δύο αλιευτικά σκάφη και τρία σκάφη του Λιμενικού που έσπευσαν στην περιοχή. Το μεσημέρι 26 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με αλιευτικό στο λιμάνι της Καρύστου κι από εκεί σε παλιό γυμνάσιο της περιοχής, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από κατοίκους και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Αρκετοί από τους ναυαγούς έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Καρύστου.

Οι 45 άνθρωποι έρχονται να προστεθούν στις ατέλειωτες λίστες της φρίκης που έχει ανοίξει το δουλεμπορικό κύκλωμα, το οποίο όχι μόνο δρα ανεξέλεγκτο, αλλά με τις βόμβες των ιμπεριαλιστών και την άγρια εκμετάλλευση που έχουν επιβάλει στους λαούς, οι δουλέμποροι έχουν θησαυρίσει. Οι 45 πρόσφυγες που στοιβάχτηκαν στο ιστιοφόρο από παράλια της Τουρκίας, προέρχονται από Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Μαλαισία και κάποιοι από την Κίνα.

Από τις μαρτυρίες των ίδιων υπολογίζεται ότι συνολικά στο δουλεμπορικό επέβαιναν 45 άτομα, χωρίς αυτό να είναι απόλυτα βέβαιο. Ακόμα, σύμφωνα με τους πρόσφυγες, ταξίδευαν δύο μέρες κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Το σκάφος όταν έφτασε στο Νότιο Ευβοϊκό κι ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι μέχρι και 9 μποφόρ, αυτό προσέκρουσε στη νησίδα Πεταλιοί κι αμέσως βούλιαξε. Το μεσημέρι συντρίμμια του σκάφους εντοπίστηκαν κοντά στον όρμο Βασιλικό.

Οι έρευνες συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού, αλιευτικά και τα δύο ελικόπτερα για τον εντοπισμό αγνοουμένων, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Υπολιμεναρχείο Καρύστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ