Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Επιμένουν
κεντρο-«αριστερο»-«οικολογικά»

Πρώτο τραπέζι πίστα στο Ζάππειο Μέγαρο πριν από τρεις μέρες, μαζί με τους «ΠΑΣΟΚους» που δηλώνουν και «αριστεροί», επειδή, ανεπάγγελτοι όντας οι περισσότεροι, δεν έχουν να εμφανίσουν κάποια άλλη ιδιότητα, και δυο άτομα που έκαναν την περατζάδα τους και από τον οικολογικό χώρο στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα. Δήλωσαν εκ νέου τη συστράτευσή τους με τον κ. Παπανδρέου, ίσως γιατί οι αειφορία της εξουσίας είναι μια συναρπαστική ...περιπέτεια και το εγχείρημα του πράσινου καπιταλισμού που πάντα τους εξιτάριζε μπορεί να υλοποιηθεί και με τον Γιωργάκη. Μέχρι πριν λίγες μέρες έλεγαν ότι δεν είναι με το ΠΑΣΟΚ, αλλά με το Σημίτη. Σήμερα, με την ίδια ευκολία, διατυμπανίζουν ότι δεν είναι με το ΠΑΣΟΚ αλλά με τον George. Αυτή η ιδεολογική τους συνέπεια είναι που μας αφοπλίζει.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Μεταλλαγμένα Ι

Διαβάσαμε ότι οι καλλιεργητές βαμβακιού με γενετικά τροποποιημένους σπόρους σε περιοχή της Ινδίας είχαν εισοδήματα 7 φορές κατώτερα από αγρότες που συνέχισαν να καλλιεργούν το συγκεκριμένο είδος με παραδοσιακούς τρόπους και ντόπιες ποικιλίες. Οπως δήλωσαν, είναι αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν την απόπειρα των μεταλλαγμένων, γιατί τους εξαπάτησαν ως προς τα αποτελέσματα.

Μεταλλαγμένα ΙΙ

Προμηθεύτρια των γενετικά τροποποιημένων σπόρων, η πανταχού παρούσα Monsanto, η οποία ως γνωστόν ηγείται της προσπάθειας της επιβολής καλλιεργειών με μεταλλαγμένα, βρίσκοντας πρόθυμους συνεργάτες σε Δύση και Ανατολή, Βορρά και Νότο από μεταλλαγμένους πολιτικούς. Ευτυχώς οι αγρότες είναι αυθεντικοί και αντιστέκονται.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
«Νιρβάνα»

Μέσα στον ορυμαγδό των σκανδάλων και της παραπλάνησης της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα λάβαμε ταχυδρομικά μια ποιητική συλλογή του Ζ. Στουφή, με τον παραπάνω τίτλο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Επτανησιακά Φύλλα». Αν και δεν ανήκει στα χωράφια μας η βιβλιοκρισία των ποιητικών συλλογών, η ανάγνωσή της ήταν μια πραγματική όαση στην έρημη και άκρως τοξική ατμόσφαιρα που ζούμε. Υπάρχουν κι άνθρωποι στο χώρο της Τέχνης που εξακολουθούν να επιμένουν και να αντιστέκονται. Κι αυτό είναι μήνυμα κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ