Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-1
Χαμηλή... πτήση Ντέμη

Με τρία γκολ ο Νικολαΐδης έστειλε την Ενωση μια ανάσα από τον τελικό

Χατ - τρικ πέτυχε χτες ο Νικολαΐδης
Χατ - τρικ πέτυχε χτες ο Νικολαΐδης
Μια ΑΕΚ βγαλμένη από τα παλιά είχαν την ευκαιρία να δουν όσοι βρέθηκαν χτες στο «Νίκος Γκούμας», όπου η Ενωση ουσιαστικά εξασφάλισε από τώρα τη συμμετοχή της στο φετινό τελικό του Κυπέλλου. Αλλωστε η ευρεία νίκη επί του Πανιωνίου με 4-0 καθιστά τη ρεβάνς στη Νέα Σμύρνη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (ιδιαίτερα συγκλονιστικού θα λέγαμε) μια τυπική διαδικασία. Κορυφαίος της χτεσινής ΑΕΚ ήταν για άλλη μια φορά ο Ντέμης Νικολαΐδης που πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Ο «Ντεμίνιο» είχε μεγάλα κέφια και έκανε... ό,τι ήθελε την άμυνα του Πανιωνίου. Το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος της ΑΕΚ, αφού οι «κιτρινόμαυροι» σε όλη τη διάρκεια ήταν οι κυρίαρχοι σε όλους τους τομείς. Από την αρχή του παιχνιδιού πήραν τις πρωτοβουλίες στο χώρο του κέντρου και από εκεί... ξεχύνονταν στην επίθεση. Αντίθετα, ο Πανιώνιος από την αρχή στήθηκε αμυντικά με εμφανή σκοπό να πάρει την ισοπαλία. Στο 24` όμως ο Νικολαΐδης μπήκε μόνος του στην περιοχή με αποτέλεσμα ο Πουρλιοτόπουλος να τον ανατρέψει. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Νικολαΐδης γράφοντας το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα ο Λάκης με διπλή προσπάθεια έκανε το 2-0. Στο 44` ήταν και πάλι η σειρά του Ντέμη να χτυπήσει και πάλι με με σουτ μέσα από την περιοχή. Με την έναρξη της επανάληψης ο διεθνής παίκτης με καταπληκτική ενέργεια, παρά το μαρκάρισμα από τρεις παίκτες, ολοκλήρωσε το θρίαμβο της ΑΕΚ. Ας σημειωθεί ότι ο ίδιος παίκτης είχε και σουτ στο δοκάρι. Το γκολ της τιμής για τον Πανιώνιο πέτυχε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Σαπουντζής στο 86`. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Φασόλη που έδειξε κίτρινη στους Πουρλιοτόπουλο, Κάφαλη, Κωνσταντινίδη.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Λάκης, Κοπιτσής (90' Μάρκος), Καψής, Κωστένογλου, Δέλλας, Πέτκοφ, Ζήκος, Τσίριτς (79' Σαβέβσκι), Κωνσταντινίδης, Νικολαΐδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Πουρλιοτόπουλος, Ιωάννου (77' Κρισμάρεβιτς), Γόγολος, Κλάεβιτς, Τζιβελέκης, Κιντζ, Κόντης, Κάφαλης (46' Καραϊσαρίδης), Πάντιτς (54' Αλβες), Σαπουντζής, Κρίστιανσεν


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ