Κυριακή 9 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να πληρώσουν το λογαριασμό!

Ορισμένοι, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι ή όμηροι, ακόμη και αγκιστρωμένοι στο ΠΑΣΟΚ, κυκλοφόρησαν «έκκληση», ανάμεσα στους αντιστασιακούς και πρώην μαχητές του ΔΣΕ, για υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας τη σύνταξη του νομοσχεδίου της οικουμενικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Ξ. Ζολώτα, για τα εκκρεμή προβλήματα των αντιστασιακών, που «μουχλιάζει» στα κυβερνητικά συρτάρια, ενώ, ταυτόχρονα, αδιάντροπα και αναίσχυντα, συνεχίζεται η συνταξιοδότηση των ταγματασφαλιτών με τον παπαδοπούλειο χουντικό νόμο.

Αυτοί, λοιπόν, οι πρώην συναγωνιστές, ξεχνώντας και καταπατώντας τον όρκο που έδωσαν ως ΕΛΑΣίτες, ΕΠΟΝίτες ή αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού, έγιναν αρνητές στα ωραία πανανθρώπινα όνειρα και οράματα, για τα οποία αγωνίστηκαν χιλιάδες συναγωνιστές τους και θυσιάστηκαν.

Ερχονται τώρα να βοηθήσουν, όταν πια η φούσκα «ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά» έχει ξεφουσκώσει, γιατί τα δυο αυτά κόμματα, που θεατρινίστικα μονομαχούν, έχουν υποδουλωθεί και εκτελούν ένα και μοναδικό πρόγραμμα βαρβαρότητας, που έχει υπαγορευτεί από τις πολυεθνικές το 1991. Εχουν επικυρώσει το Μάαστριχτ και το Αμστερνταμ, την, κατ' ευφημισμό, «Λευκή Βίβλο».

Αυτή η χάρτα πισωγυρίζει στο Μεσαίωνα όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, όλες τις λαϊκές κατακτήσεις, σε εργασία, παιδεία, υγεία, κοινωνικές ασφαλίσεις, πολιτισμό κτλ., σαν πρόγραμμα σύγκλισης. Ηδη, πολλές από αυτές τις ρυθμίσεις τέθηκαν σ' εφαρμογή στις εργασιακές σχέσεις, στους αγρότες(«αγροτοδικεία»), στην παιδεία («μαθητοδικεία»), στην ελεύθερη σκέψη («ελευθεροτυποδικεία»), στις ιδιωτικοποιήσεις, στην υγεία. Αυτές, λοιπόν, τις καταχθόνιες αντιλαϊκές ρυθμίσεις το κυβερνών ΠΑΣΟΚ, συμφώνησε, με την είσοδο στην ΟΝΕ και το σφιχταγκάλιασμα με την ΕΕ, να τις εφαρμόζει πιστά.

Ετσι, στον προεκλογικό τους αγώνα, οι ΠΑΣΟΚικοί κίνησαν «γην και ουρανό», για να κρατήσουν τη ...σεισμόπληκτη κυβερνητική τους καρέκλα, που ως και τους αντιστασιακούς ακόμα θυμήθηκαν!

Σήμερα όμως, που ψηφίζουμε και ήρθε ο λογαριασμός για να πληρώσουν, τρέχουν και δε φθάνουν. Ο λαός, ο πάντα αδικημένος, προδομένος και εξαπατημένος, θα τους φορέσει το κόκκινο, επάνω από όλα τα άλλα χρώματα, με μπροστάρη το 80χρονο, μα καθόλου γερασμένο, ΚΚΕ, υπερψηφίζοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτιά του.


ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ
ΑντιστασιακόςΣυνταξιούχος δικηγόροςΠαλαίμαχος δημοσιογράφος

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκαλούν τους χιλιάδες αντιστασιακούς (2009-09-24 00:00:00.0)
Ωρα ευθύνης για τους Αντιστασιακούς (2007-06-30 00:00:00.0)
«Πάρτε πίσω την κατάπτυστη απόφαση» (2007-05-11 00:00:00.0)
Μνημείο για στους Ρεθυμνιώτες αγωνιστές (2004-06-30 00:00:00.0)
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη μάχη του '43 (2002-08-02 00:00:00.0)
Διαμαρτυρίες αντιστασιακών για την Παιδεία (1999-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ