Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Πάρτε πίσω την κατάπτυστη απόφαση»

Οι αντιστασιακοί του νομού Ηρακλείου καταγγέλλουν την πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου

Να πάρει πίσω την κατάπτυστη απόφασή της για την εφαρμογή προγράμματος της ΕΕ που εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό (προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ενοποίηση των μνημείων της Αντίστασης), καλεί την πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου Κρήτης το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Ηρακλείου, εκφράζοντας, ταυτόχρονα την οργή των αντιστασιακών μελών του.

«Δηλώνουμε πως δεν έχουμε ανάγκη τα χρήματά σας, άλλωστε τα περισσότερα Μνημεία της Εθνικής Αντίστασης στην Κρήτη, όπως και σε όλη την Ελλάδα, έχουν κατασκευαστεί με κόπους και χρήματα των ίδιων των αγωνιστών και όχι με λεφτά του Ελληνικού Δημοσίου και πολύ περισσότερο της Ευρωπαϊκής Ενωσης», επισημαίνεται και ξεκαθαρίζεται: «... Εμείς που τότε μείναμε στην Ελλάδα και πολεμήσαμε και νικήσαμε το ναζισμό, ούτε στιγμή δεν ξεχνάμε με ποιους μαζί πολεμήσαμε, ούτε εναντίον ποιων πολεμήσαμε και νικήσαμε. Ούτε, βέβαια, ξεχνάμε αυτούς που λάκισαν στο εξωτερικό, εκείνα τα μαύρα χρόνια, να γλιτώσουν το τομάρι τους, αλλά δεν ξεχνάμε και αυτούς που συνεργάστηκαν στην κατοχή και μετά με τους Γερμανούς, τους Αγγλους και τους Αμερικάνους, την ώρα που εμείς οι νικητές του φασισμού, αντιμετωπίζαμε εξορίες, βασανιστήρια και θάνατο».

Και η οργισμένη ανακοίνωση των αντιστασιακών καταλήγει: «Βροντοφωνάζουμε λοιπόν: ΝΤΡΟΠΗ σας και σας καλούμε να πάρετε πίσω αυτή την κατάπτυστη απόφαση, ζητώντας συγνώμη από τους Αγωνιστές και το Λαό του Ηρακλείου. Ντροπή σας που αντί να δραστηριοποιηθείτε ώστε, επιτέλους, το Γερμανικό Δημόσιο να πληρώσει τις αποζημιώσεις και τα χρέη που μας οφείλει, εσείς πουλάτε τα ιερά και τα όσια του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ