Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ολοταχώς στο Θριάσιο

Ακάθεκτη προχωρά η κυβέρνηση της ΝΔ στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού, που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, σύμφωνα με τον οποίο το 75% των στερεών αποβλήτων ολόκληρης της Αττικής θα οδηγούνται και πάλι στο πολύπαθο και υπερκορεσμένο Θριάσιο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής, μέχρι τα μέσα του Ιούνη αναμένεται να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις για τους τρεις νέους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, η υπογραφή της σχετικής σύμβασης για τον ΧΥΤΑ στο δήμο Φυλής αναμένεται στις 15 Ιούνη, για το Γραμματικό στις 25 Μάη και για την Κερατέα στις 30 Μάη. Στην περίπτωση της Κερατέας εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ υπέρ ή κατά της προσφυγής που κατέθεσαν οι κάτοικοί της σχετικά με τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου.

Προχτές ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής Χαρ. Μανιάτης, κατά την παρουσίαση του απολογισμού του έργου της Περιφέρειας την τελευταία 3ετία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την εφαρμογή επικίνδυνων μεθόδων διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως η καύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ