Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Να αποφυλακιστεί ο φοιτητής»

Την άμεση αποφυλάκιση του 19χρονου φοιτητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, που κατηγορείται ότι συμμετείχε στα επεισόδια που έγιναν στη Θεσσαλονίκη στις 5 Μάη και κρατείται στις φυλακές Αυλώνα μέχρι τη δίκη του, ζητούν η πανεπιστημιακή κοινότητα και φορείς της Θεσσαλονίκης.

Η συμπαράσταση στον 19χρονο φοιτητή εκφράστηκε χτες το απόγευμα και με πορεία που έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στις φυλακές Κομοτηνής οδηγήθηκαν οι άλλοι δύο συλληφθέντες που διώκονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νεαροί που διώκονται με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Στο πλευρό του 19χρονου φοιτητή τάσσεται η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι εκπρόσωποί της καταγγέλλουν ότι μπορεί η προφυλάκισή του να αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, όμως τα οπτικά στοιχεία (βίντεο και φωτογραφίες) που έχουν στη διάθεσή τους καθώς και οι μαρτυρίες των φοιτητών που βεβαιώνουν ότι την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν σε πάρτι εντός της σχολής, «δημιουργούν απορίες που είναι δύσκολο να διασκεδαστούν».

«Φοβούμαστε ότι η προφυλάκιση του φοιτητή θα προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στην προσωπικότητά του και στη μετέπειτα πορεία του. Με την ιδιότητά μας, λοιπόν, ως ακαδημαϊκών δασκάλων και πνευματικών γονέων των φοιτητών μας, δεδομένων και των παιδαγωγικών μας αντιλήψεων, απευθύνουμε έκκληση στους αρμόδιους για άρση της προφυλάκισης μέχρι τη δίκη», αναφέρεται στο ψήφισμα του πρυτανικού συμβουλίου του ΑΠΘ. Ο αντιπρύτανης Στ. Πανάς δεσμεύτηκε να παραστεί στη δίκη του νεαρού ως πραγματογνώμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ