Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέες εξηγήσεις από τον Τζεφ Χουν

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Τζεφ Χουν, που πολλάκις έχει βρεθεί στο στόχαστρο, τόσο των ΜΜΕ, αλλά κυρίως των διαδηλωτών, αναφορικά με το ρόλο του στον πόλεμο κατά του Ιράκ, βρέθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, δίνοντας εκ νέου εξηγήσεις, σχετικά με το φάκελο που η βρετανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε ώστε να πείσει για την αναγκαιότητα του πολέμου στο Ιράκ.

Ο Τζεφ Χουν αρνήθηκε και πάλι πως ο ισχυρισμός των «45 λεπτών» ήταν παραπλανητικός, παρόλο που οδήγησε το βρετανικό Τύπο να κάνει λόγο για άμεση απειλή των βρετανικών συμφερόντων από τα όπλα του Ιράκ. Οπως τόνισε, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα το ντοσιέ για το Ιράκ, το ζήτημα της μεθόδου διασποράς των όπλων δεν αποτελούσε αντικείμενο σοβαρού δημόσιου διαλόγου.

Στο μεταξύ, εργαζόμενοι του BBC, μετά από πρόσκληση των σωματείων τους, πραγματοποίησαν διαδηλώσεις έξω από τα γραφεία του οργανισμού σε ολόκληρη τη Βρετανία, υπερασπιζόμενοι την πολιτική ανεξαρτησία του BBC και αντιδρώντας στο πόρισμα Χάτον, που ήταν κόλαφος για το βρετανικό πρακτορείο, εν αντιθέσει «με τη συγκάλυψη», μέσω της αθώωσης, που παρείχε στη βρετανική κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ