Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Ζητούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Με συγκέντρωση των ανέργων στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, συνεχίστηκαν και χτες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι οποίοι, από την περασμένη Πέμπτη, έχουν ξεκινήσει νέο γύρο αγώνων, ενάντια στην ανεργία όπου τους έχει καταδικάσει η διαλυτική πολιτική των κομμάτων της ολιγαρχίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε βάρος της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας. Απαιτούν «δουλιά για όλους», μέτρα για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της Ζώνης και την ουσιαστική προστασία των χιλιάδων ανέργων του κλάδου τους μέχρι να βρουν μεροκάματο.

Οι άνεργοι στις 10.30 το πρωί συγκεντρώθηκαν στο ΕΚΠ, προκειμένου να καθορίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα, ώστε να τους καταβληθεί άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 676 ευρώ. Η καταβολή αυτού του ποσού θα αποτελέσει μία μικρή τονωτική ανάσα για τους εργατοτεχνίτες, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία των σωματείων της Ζώνης, η ανεργία έχει φτάσει το τρομακτικό ποσοστό του 90% και, όπως επισημαίνεται, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων όλων των κλάδων έχουν μήνες να κάνουν έστω και ένα μεροκάματο!

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ι. Πουντίδης, επισήμανε ακριβώς την άσχημη οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι άνεργοι, τονίζοντας: «Δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να τιμωρεί τα δικά της θύματα. Θα απαιτήσουμε να παρθούν μέτρα».

Μετά από απόφαση που πάρθηκε στη διάρκεια της συγκέντρωσης, το απόγευμα πολυμελής αντιπροσωπεία των ανέργων, μαζί με τη διοίκηση του Συνδικάτου έκαναν παρέμβαση στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΛΑΕΚ (Λογαριασμού Αλληλεγγύης), που έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στους Τράχωνες. Απαίτησαν να αποφασιστεί η καταβολή από το λογαριασμό του ΛΑΕΚ. Τα μέλη της διοίκησης, της οποίας πρόεδρος είναι ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Νικολάου, επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν, επισημαίνοντας ότι πρώτα θα πρέπει να ενημερώσουν σχετικά τους φορείς που εκπροσωπούν. Η απάντηση για την καταβολή ή όχι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον ΛΑΕΚ θα δοθεί τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ