Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Με ενότητα ενάντια στην τρομοκρατία

Ανακοίνωση για την απεργία στην επιχείρηση «Δρακουλάκης ΕΠΕ»

Τ' αφεντικά - στο βάθος - της «Δρακουλάκης ΕΠΕ» δείχνουν να μη θέλουν να παραδεχτούν την καθολική συμμετοχή των εργατών στην απεργία
Τ' αφεντικά - στο βάθος - της «Δρακουλάκης ΕΠΕ» δείχνουν να μη θέλουν να παραδεχτούν την καθολική συμμετοχή των εργατών στην απεργία
Να συνεχίσουν με ενότητα, αποφασιστικότητα και συσπείρωση τον αγώνα τους ενάντια στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία καλεί με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΠΕ» και χαιρετίζει τη μαζική και απόλυτα επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση που έκαναν την περασμένη Δευτέρα.

Ολοι εργαζόμενοι, σημειώνει ειδικότερα το Συνδικάτο, επέδειξαν ενότητα και αποφασιστικότητα, την ίδια στιγμή που η εργοδοσία - από τις προηγούμενες ημέρες αλλά και την ίδια την ημέρα της απεργίας - με τη συνδρομή των αστυνομικών οργάνων έδινε ρεσιτάλ τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Από τις 6 το πρωί, καταγγέλλει συγκεκριμένα, εργοδότης, προϊστάμενος, δικηγόροι και αστυνομία επιχειρούσαν να πείσουν πότε με το καλό και πότε με την απειλή της απόλυσης τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν. Εφτασαν στο σημείο να πιάνουν από το μανίκι τους εργαζόμενους και να τους τραβάνε με τη συνδρομή των αστυνομικών προς την είσοδο του εργοστασίου. Το δίκιο των αιτημάτων, η απαίτηση να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του εργαζομένου Δ. Νταβού και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, κράτησαν όλους τους εργαζόμενους έξω από το εργοστάσιο.

Το τραγελαφικό, καταγγέλλει το Συνδικάτο στη συνέχεια, είναι αυτό που συνέβη χτες το πρωί, την επόμενη της απεργίας. Οι εργαζόμενοι πηγαίνοντας για δουλιά έκπληκτοι είδαν το χώρο του εργοστασίου ζωσμένο από τα ΜΑΤ και αμέτρητες αστυνομικές δυνάμεις, στο πλάι των εργοδοτών. Ετσι αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ βλέπουμε, πώς εννοεί η κυβέρνηση τη συμμετοχική δημοκρατία. Τέλος, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους με μορφές που αυτοί θα αποφασίσουν για να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ