Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Η κοροϊδία τους δεν έχει όρια»!

Ανακοίνωση της Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

Σχετικά με την κατάργηση της επιδότησης ενοικίου, εξέδωσε ανακοίνωση η Επιτροπή ΑΕΙ - ΤΕΙ του ΚΣ της ΚΝΕ, η οποία τονίζει:

«Ο φετινός προϋπολογισμός του υπουργείου Παιδείας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των πανεπιστημίων. Αποτελεί μοχλό για την καθημερινή συρρίκνωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης. Αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση της προσήλωσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις αντιλαϊκές επιταγές της ΕΕ, των κατευθύνσεων της Μπολόνια, αλλά δεσμεύει τη ΝΔ και το ΣΥΝ, που κόπτονται για την ευρωπαϊκή πορεία της εκπαίδευσης. Η συμφωνία και της ΝΔ σ' αυτές τις πολιτικές, την οδηγούν να δηλώνει ότι η πολιτική της αντιγράφεται και υλοποιείται από το ΠΑΣΟΚ.

Το χτύπημα στο δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας αποδεικνύει και η παροχή επιδομάτων, αντί για το δικαίωμα του κάθε φοιτητή στη δωρεάν σίτιση, στέγαση, στα δωρεάν συγγράμματα κτλ.».

Η ΚΝΕ τονίζει ότι το επίδομα των 1.000 ευρώ το χρόνο δεν μπορεί να καλύψει το κόστος σπουδών, που φτάνει στα 800 ευρώ το μήνα και τονίζει: «Η κοροϊδία τους δεν έχει όρια!! Αποδεικνύεται ο χαρακτήρας των προεκλογικών τους παροχών. Κόβουν από τα υπάρχοντα επιδόματα, για να ανακοινώσουν με πανηγυρικό τρόπο τα νέα επιδόματα».

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες - καταλήγει - δεν ξεγελιούνται τόσο εύκολα, όσο πιστεύουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Δεν έχουν κανένα συμφέρον από την πορεία ιδιωτικοποίησης, που κρύβεται πίσω από τα μπαλώματα - επιδόματα.

Στις 7 του Μάρτη καλούμε κάθε νέο να δώσει τη δική του απάντηση, μαυρίζοντας τα κόμματα αυτά, υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ