Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Μπαλέτο και όπερα στη Λυρική

Το μπαλέτο «Πανώρια» του Αλκη Μπαλτά ανεβαίνει σε παγκόσμια πρεμιέρα, μαζί με την περίφημη όπερα σε μία πράξη, «Καβαλερία Ρουστικάνα» του Μασκάνι, την Κυριακή (7μ.μ.), στη Λυρική Σκηνή.

Η «Πανώρια» - ειδική παραγγελία της ΕΛΣ, με την ευκαιρία του εορτασμού των 60 χρόνων της, στο συνθέτη και αρχιμουσικό Αλκ. Μπαλτά - είναι βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Γεωργίου Χορτάτση. Είναι έργο γραμμένο σε σχετικά νεότερο μουσικό ιδίωμα, αλλά με κυρίαρχα στοιχεία το λυρισμό και τους ρυθμούς της ελληνικής δημοτικής μουσικής παράδοσης. Ο σκηνοθέτης και υπεύθυνος για τη δραματουργική επεξεργασία, Βασίλης Μυριανθόπουλος, έδωσε στο μπαλέτο μια διαχρονική διάσταση τόσο της χειραφετημένης γυναίκας όσο και του ακατανίκητου έρωτα. Η Πανώρια της Λυρικής δεν κυνηγά ελάφια στον Ψηλορείτη, αλλά είναι ανώτερο στέλεχος εταιρίας και δε δέχεται δεσμεύσεις. Το μπαλέτο ανεβαίνει σε μουσική διεύθυνση Αλκη Μπαλτά, χορογραφία Χάρη Μανταφούνη, σκηνικά - κοστούμια Αντώνη Χαλκιά. Χορεύουν οι: Κυριάκος Κοσμίδης, Αιμιλία Γάσπαρη, Αντώνης Κουρούτης, Κόμη Κλούκινα κ.ά.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα παρουσιαστεί η «Καβαλερία Ρουστικάνα», ανανεωμένη και προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, μουσική διεύθυνση Αλκη Μπαλτά και σκηνικά - κοστούμια Νίκου Πετρόπουλου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Σόνια Θεοδωρίδου, Βαρβάρα Τσαμπαλή, Βαγγέλης Χατζησίμος, Σταμάτης Μπερής, Κύρος Πατσαλίδης, Γωγώ Ηλιοπούλου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ