Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Ξεχώρισε η Εφεντάκη

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάει η Νάντια Εφεντάκη που σε κάθε φετινό αγώνα εμφανίζεται και καλύτερη. Μία μέρα μετά την εμφάνιση της με την Εθνική ομάδα στίβου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο κλειστού στίβου στη Λιψία, πήγε την Κυριακή στο διεθνές μίτινγκ της Καρλσρούης όπου συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 1.500 μέτρα με χρόνο 4.09.88 καταρρίπτοντας το 4.11.55 που είχε σημειώσει την προηγούμενη βδομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η Εφεντάκη πλέον περιμένει πολλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Βουδαπέστης που θα γίνει από τις 5 έως τις 7 Μάρτη.

  • Μπορεί η Εθνική ομάδα να κατέλαβε την έβδομη θέση στο ευρωπαϊκό κύπελλο στίβου που διεξήχθη στη Λιψία εντούτοις τα ρεκόρ έπεσαν... βροχή από τις ελληνίδες αθλήτριες που συμμετείχαν στην αποστολή. Την παράσταση έκλεψε η Φλώρα Ρεντούμη που 60μ με εμπόδια βελτίωσε με 7.97 τη δική της επίδοση που ήταν 8.01 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Επίσης η Χρύσα Γκουντενούδη στα 400 μέτρα πέτυχε 52.82 καταρρίπτονας το 52.88 που είχε κάνει και αυτή στο Πανελλήνιο. Πολύ καλή παρουσία είχε και η Νεσούδη στα 60 μέτρα με 8.17. Ατομικό ρεκόρ η Νίκα στα 3.000 μέτρα.
  • Οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν στον ελληνικό χώρο τα δημοσιεύματα των αγγλικών εφημερίδων «Observer» και «Independent» που αναφερόμενες στην προανακριτική κατάθεση του Αμερικανού Βίκτορ Κόντε, ιδιοκτήτη της εταιρίας BALCO, ο οποίος κατηγορείται για χορήγηση απαγορευμένων ουσιών, εμπλέκουν και τους Ελληνες Κεντέρη - Θάνου καθώς και τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο. Οι εφημερίδες δημοσίευσαν ένα e-mail του Κόντε προς φίλο του στην Ελλάδα ο οποίος τον καλεί να μεταφέρει την πληροφορία σε Ελληνα προπονητή και τους αθλητές ώστε να έχουν την προσοχή τους για να μην πιαστεί κανείς σε έλεγχο ντόμπιγκ. Αν και στο δημοσίευμα του μηνύματος του Κόντε τα ονόματα παραμένουν κενά, εντούτοις οι δυο εφημερίδες κάνουν λόγο για τη συγκεκριμένη τριάδα. Ο Ελληνας προπονητής προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και με αγωγή ζητάει οικονομική αποζημίωση, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής έκανε λόγο για «κακόγουστη ανθελληνική προπαγάνδα». Ανακοίνωση επίσης εξέδωσε και Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ