Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Σήμερα η συγκέντρωση

Νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου, στις 11 το πρωί, στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης, έπειτα από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών του νησιού κόντρα στις μεθοδεύσεις διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών. Στο κάλεσμα της ΣΕΑ καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο οι παραγωγοί και να δηλώσουν αγωνιστικά «ΟΧΙ στην πολιτική ξεκληρίσματος της μικρής και μεσαίας αγροτιάς που επιδιώκουν με την πολιτική της ΕΕ η κυβέρνηση και τα κόμματα που συμφωνούν με αυτήν την αντιαγροτική πολιτική».

Παραμονή της κινητοποίησης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε χτες ανακοίνωση για τη δημιουργία εντυπώσεων, λέγοντας ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα 2.545 ελαιοπαραγωγών της Λέσβου για καταβολή του συνόλου της ενίσχυσης που είχαν αιτηθεί «εντός σύντομου χρόνου». Ωστόσο, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, πέρα από το ότι δεν ορίζει το πότε ακριβώς θα δοθεί η ενίσχυση, «σφυρίζει αδιάφορα» για τους υπόλοιπους 2.500 ελαιοπαραγωγούς του νομού, οι οποίοι επίσης περιμένουν ακόμη τις επιδοτήσεις που δικαιούνται. Ακόμη, να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογες υποσχέσεις είχαν δοθεί από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και στους ελαιοπαραγωγούς του Αιγίου και άλλων περιοχών, οι οποίοι όμως ακόμη περιμένουν την υλοποίησή τους. Παράλληλα με αυτό, η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο, προχώρησε σε μία καθαρά προβοκατόρικη ενέργεια, που στόχο είχε τη ματαίωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των αγροτών. Συγκεκριμένα χτες, αυθαίρετα και προκλητικά και ενώ η ΣΕΑ αγροτών Λέσβου είχε ορίσει από μέρες ως τόπο διεξαγωγής του συλλαλητηρίου την πλ. Σαπφούς, η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ έστησε εξέδρα στο ίδιο σημείο, με σκοπό να πραγματοποιήσει δική της πολιτική προεκλογική συγκέντρωση.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το παραπάνω γεγονός η ΣΕΑ αγροτών Λέσβου καταγγέλλει «την προκλητική αυτή ενέργεια» και καλεί τους αγρότες του νησιού να βγάλουν ανάλογα πολιτικά συμπεράσματα, αλλά και να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στη σημερινή συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ