Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Με το ΚΚΕ κι από την Ξάνθη

«Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου κρίνεται, όχι μόνο ποιο από τα δυο κόμματα του δικομματισμού θα κυβερνήσει με βάση το καλπονοθευτικό σύστημα που ισχύει, αλλά και ποια θα είναι η πορεία της κοινωνίας μας μέσα από τις "Συμπληγάδες" της νέας τάξης πραγμάτων». Αναδεικνύοντας με τα λόγια αυτά την κρισιμότητα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, αγωνιστές από την Ξάνθη δηλώνουν τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ και καλούν κι άλλους να πράξουν το ίδιο.

Σε άλλο σημείο του καλέσματός τους σημειώνουν: «Στα δεκαπέντε χρόνια που ακολούθησαν το τέλος του ψυχρού πολέμου, βλέπουμε με αγωνία το τέλος του διπολισμού και του ψυχρού πολέμου να σηματοδοτεί ένα πισωγύρισμα στις λαϊκές κατακτήσεις, αύξηση στην ανισοκατανομή του πλούτου, βάθεμα των κοινωνικών αντιθέσεων, συρρίκνωση κατακτήσεων και δικαιωμάτων, περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών. Στο όνομα του αντιτρομοκρατικού αγώνα από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης βλέπουμε συρρίκνωση του νομικού μας πολιτισμού, φαλκίδευση όσων έχει κατακτήσει με αγώνες, θυσίες και αίμα το λαϊκό, δημοκρατικό και εργατικό κίνημα στη χώρα μας και στον κόσμο».

Παρακάτω υπογραμμίζουν: «Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, ενεργοί πολίτες της κοινωνίας μας, έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες. Υπογράφουμε το κείμενο αυτό γιατί απλά μας ενώνει μια έντονη αγωνία για ό,τι έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και, κύρια, τι θα γίνει στη χώρα μας αύριο. Στις 7 Μαρτίου ο δικομματισμός, που κυριάρχησε στην Ελλάδα μετά το 1974, θα επιχειρήσει, μέσα από ρηχές και ανούσιες αντιπαραθέσεις, να στριμώξει στη γωνία την άλλη άποψη, την πραγματικά προοδευτική αντίληψη, για να κυριαρχήσει απόλυτα, ώστε να έχει ελευθερία δράσης μετά τις 8 Μαρτίου να ολοκληρώσει την πλήρη αλλοτρίωση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας. Μέσα στις συνθήκες αυτές η ψήφος μας στις 7 Μαρτίου προσλαμβάνει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από μια απλή κοινοβουλευτική μάχη».

Και το κάλεσμα καταλήγει: «Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Χωρίς αφορισμούς, αποκλεισμούς και περιττές περιχαρακώσεις, πιστεύουμε ότι στις εκλογές αυτές θα πρέπει να ενισχύσουμε το κόμμα εκείνο που η μέχρι τώρα πορεία του δείχνει αταλάντευτη συνέπεια και συνέχεια, που θα είναι παρόν στις 8 Μαρτίου για να συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες και τις προσπάθειες για αντίσταση στη βαρβαρότητα της νέας τάξης πραγμάτων. Καλούμε κάθε Ελληνα δημοκράτη, πατριώτη, κάθε ενεργό πολίτη που αγωνιά για το τι θα γίνει την επομένη των εκλογών να στηρίξει και να ψηφίσει στις 7 Μαρτίου τους συνδυασμούς του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας».

Το κείμενο υπογράφουν:

1. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Μάκης, μέλος ΕΤΕΠ-ΔΠΘ

2. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Λάζαρος, συνταξιούχος

3. ΑΖΝΑΟΥΡΙΔΗΣ Γιώργος, τεχνίτης αλουμινίου και σχεδιαστής αεροπλάνων

4. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Μαρία, κτηνίατρος

5. ΒΑΡΕΛΤΖΙΔΗΣ Δημήτρης, εργάτης

6. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος

7. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης, έμπορος

8. ΔΕΜΕΝΙΚΟΣ Γιώργος, βιοτέχνης

9. ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ Αναστασία, άνεργη

10. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης, αναπληρωτής καθηγητής ΔΠΘ

11. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ Αντώνης, φοιτητής

12. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ Κ., ταξιτζής

13. ΚΟΣΙΑΡΗΣ Γιώργος, γεωλόγος

14. ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ Αφροδίτη, μικροβιολόγος

15. ΚΩΤΣΑΝΗΣ Γιάννης, συνταξιούχος

16. ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ Σουλτάνα, εργάτρια

17. ΜΕΓΚΙΣΟΓΛΟΥ Βασίλης, συνταξιούχος

18. ΜΟΥΣΜΟΥΛΙΔΗΣ Δημήτρης, επαγγελματίας

19. ΜΠΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης, κτηνίατρος

20. ΜΠΟΓΛΙΤΣΟΣ Ασημάκης, δημόσιος υπάλληλος

21. ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ Σταύρος, κτηνίατρος

22. ΟΥΖΟΥΝΗΣ Κώστας, καθηγητής ΔΠΘ

23. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Σοφία, φαρμακοποιός

24. ΠΑΝΙΔΟΥ Αναστασία, καθηγήτρια

25. ΠΑΝΙΔΟΥ Αγγελική, δικηγόρος

26. ΠΕΤΑΛΑ Κλεοπάτρα, ψυχοπαιδαγωγός

27. ΠΥΡΓΕΛΗΣ Γιώργος, ιδιωτικός υπάλληλος

28. ΡΟΥΣΑΚΗΣ Θόδωρος, μέλος ΕΕΔΙΠ-ΔΠΘ

29. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ Φάνης, συνταξιούχος

30. ΤΣΕΝΤΕΜΕΝΙΔΟΥ Γεωργία, εργοδηγός

31. ΤΣΟΥΛΟΣ Γιώργος, εκπαιδευτικός

32. ΧΙΟΝΙΔΟΥ Βαλεντίνη, άνεργη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ