Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Εικαστικά
Ζωγραφική και κόσμημα

«Συν τω χρόνω», ονομάζεται η καινούρια δουλιά της Αμαλίας Αλειφέρη, που παρουσιάζεται έως τις 13 Απριλίου στις Αίθουσες Τέχνης του Δήμου Αθηναίων (Ξενοφώντος 7, Σύνταγμα). Πρόκειται για μία αναφορά στη μεταμόρφωση της ύλης μέσα από το χρόνο. Η ζωγράφος έχει παρουσιάσει έργα της σε 19 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στην Αυστρία, στη Γερμανία, στη Γαλλία κ.α.

  • Η σχεδιάστρια και κατασκευάστρια κοσμημάτων Μαρία Κοτσώνη παρουσιάζει από τις 11/4 έως τις 20/4 στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3), τη συλλογή χρυσών χειροποίητων κοσμημάτων, με θέμα: «Κύκλοι». Τη συλλογή χαρακτηρίζει η συνύπαρξη του μεταμοντέρνου με το αρχαϊκό, λιτό, δωρικό στοιχείο. Η απλότητα στις φόρμες ξαφνιάζει με τη δύναμη που μεταδίδει.

Εγκαινιάζεται στις 19 Απριλίου (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, Στοά Πανδρόσου 36), έκθεση έργων ζωγραφικής του Μανώλη Χατζηπέτρου. Ο Μ. Χατζηπέτρος αγαπά το ξύλο, την πέτρα και το σίδερο. Αγαπά ό,τι δίνει η φύση, το οποίο αβασάνιστα οι άνθρωποι πετούν. Εμπνέεται από το σχήμα και τη μορφή των φυσικών υλικών του και προσπαθεί να επαναφέρει μνήμες αλλοτινών εποχών, σύμφωνα με τις καταβολές της παράδοσης και της λαϊκής τέχνης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Μαΐου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ