Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Εικαστικά
Ομαδικές «αποδράσεις»

Ομαδική έκθεση με θέμα «Ανάσταση στη φύση» εγκαινιάζεται στις 25 του Απρίλη στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα με θέματα τα οποία παραπέμπουν σε γονιμότητα, ανθοφορία και ψυχική ανάταση, με εκρηκτικά χρώματα, τα οποία σηματοδοτούν την άνοιξη και τη ζωή.

Την ίδια μέρα στο επάνω επίπεδο της αίθουσας εγκαινιάζεται έκθεση κατασκευών της Λούσυ Μύλλερ - Καραποστόλη με τίτλο «Η μικρή φιλοσοφία του μαύρου προβάτου». Πρόκειται για μια σειρά κατασκευών από πεπιέ μασέ, με θέμα το πρόβατο. Οπως αναφέρει η Γαλλοκαναδή καλλιτέχνις, που ζει εδώ και 10 χρόνια στην Ελλάδα: «Αποφάσισα να διαλέξω την Ελλάδα ως χώρο για την έρευνά μου πάνω στο χαρτί και τις δυνατότητες που προσφέρει ως υλικό, για το λόγο ότι οι βασικές απαραίτητες συνθήκες για να ασχοληθεί κάποιος με αυτό είναι η ζεστή ατμόσφαιρα και ο αέρας. Ετσι, αποφάσισα να εγκατασταθώ στην Πάτμο. Σ' αυτό το νησί, ανακάλυψα το θέμα του "αμνού" που πάνω του προσπάθησα να αναπτύξω, διαμέσου συμβόλων και μεταφορικών εννοιών, τις απειράριθμες σχέσεις που το ζώο αυτό "μοιράζεται" με τον άνθρωπο». Και οι δύο εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 6 του Μάη.

  • Εγκαινιάζεται στις 13 του Απρίλη στην αίθουσα τέχνης «Τερρακόττα» (Χρυσ. Σμύρνης 13 και Μητροπόλεως 76, Θεσσαλονίκη), ομαδική έκθεση έργων των: Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Ανδρέα Βούσουρα και Λίνας Μπέη. Οι τρεις καλλιτέχνες έχουν εκθέσει ξανά μαζί και το έργο τους έχει κοινές αναφορές, παρά τη διαφοροποίηση των μέσων και του τρόπου κατασκευής. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 του Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ